Curtea de Apel Bacau a schimbat sentinta data in dosarul de coruptie al fostului primar din Darmanesti, Constantin Spiridon, condamnat in prima instanta la 3 ani închisoare cu executare, pentru luare de mita în forma continuata (2 acte materiale).

In apel, a fost modificata sentinta in ceea ce priveste incadrarea juridica, prin eliminarea formei continuate si, astfel, s-a dispus suspendarea executarii sub supraveghere a pedepselor aplicate atât fostului edil Constantin Spiridon, dar si reprezentantilor firmei din Iasi, Marin Costia (2 ani si 6 luni închisoare) si Laurentiu Zberianu (2 ani închisoare).

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatii trebuie sa frecventeze programe de reintegrare sociala derulate de serviciul de probatiune sau organizate în colaborare cu alte institutii si sa presteze munca în folosul comunitatii – pe o perioada de 120 de zile, la Primaria Darmanesti sau la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Darmanesti, in cazul lui Spiridon.

PUBLICITATE

Curtea de Apel a redus si cuantumul sumelor la care au fost obligati inculpatii, reprezentând cheltuieli judiciare, de la 36.750 lei la 19.500 lei fiecare.

Si SC ANDERSSEN CONSULTING GROUP Iasi a scapat de forma continuata a infractiunii de dare de mita.

Firma a fost condamnata la pedeapsa amenzii penale în suma de 25.000 lei, la care se adauga interdictia de a participa la procedurile de achizitii publice pe o durata de un an.

Sentinta este definitiva.

Constantin Spiridon a fost trimis in judecata dupa un denunt si un flagrant organizat in decembrie 2015, când a primit ca mita 10.000 de lei, a doua transa dintr-o suma totala de 25.000 de lei.

Banii ar fi fost dati pentru ca primaria sa incheie cu SC ANDERSSEN CONSULTING GROUP SRL doua contracte de consultanta pentru realizarea unor lucrari cu fonduri europene.

Edilul din Darmanesti, spun procurorii, ar fi pretins de la reprezentantii firmei din Iasi 10 la suta din valoarea contractelor si ar fi primit suma totala de 20.000 de lei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Ce concluzie poti sa tragi??? Ca Justitia din Bacau e umbrela CORUPTILOR, a BORFASILOR. Probabil ca au intervenit SEFII politici ca sa nu TOARNE pe cine stie ce CAP mafiot de la judet, cap Politic, dar si de prin Politie. Blestematilor de judecatori, vegheati in continuare la DISPARITIA acestei natii!!!

  2. Asa domle , in conditiile in care autostrazile in Romania se fac in decurs de 50 de ani , trag mitza de coada pina-si fac buzunarele pline , orice lucrare sau achizitie publica se face cu de minim de 2-3 ori pretul ei…cind prindeti si voi pe cite unul , ii dati drumul , bravo .

LĂSAȚI UN MESAJ