Aureolata de numeroase succese, obtinute de-a lungul a multor ani de staruinta in promovarea si mentinerea patrimoniului cultural traditional românesc, Asociatia „Privighetorile Zeletinului” din Podu Turcului a derulat cu un deosebit succes proiectul „Sunt Român. Reprezint România” (finantat de Consiliul Judetean Bacau).

Beneficiari au fost cei 40 de tineri membri ai ansamblului, condus de venerabilul profesor si dirijor Nicolae Popa. Acestia au sustinut programe folclorice la diferite manifestari culturale de rezonanta in traditia culturala a judetului Bacau (Festivalul Judetean de Folclor de la Slanic Moldova, Festivalul Muzical Interjudetean „Mihai Drimbe” Buhusi, Festivalul – Concurs de creatie literara „Avangarda XXII”, spectacole la Onesti si Caiuti).

„Proiectul «Sunt Român. Reprezint România», realizat de psiholog principal Adriana Rosu, si-a propus promovarea patrimoniului cultural românesc, specific judetului Bacau, prin participarea la cinci manifestari de cultura, alaturi de activitati artistice de dialog cultural in perioada iunie – noiembrie 2014, dar si realizarea unei filmari pentru emisiunea «Popas de cântec si dor», a unei cunoscute televiziuni care promoveaza folclorul autentic.”
prof. Nicolae Popa, dirijor al ansamblului

PUBLICITATE

Tot prin acest proiect s-au achizitionat si costume populare traditionale pentru membrii formatiei – ii, fote, brâie, camasi, bundite si pantaloni. Beneficiarii indirecti ai actiunilor au fost peste 2.000 de spectatori care au asistat la spectacolele sustinute de Asociatia „Privighetorile Zeletinului”.

Programul artistic prezentat recent pe scena salii „Zoe Rosetti” (aflata in incinta Primariei comunei Caiuti) de catre membrii formatiei a cuprins o salba de frumoase melodii interpretate de solistii vocali Irina Marin, Bianca Vrabie si Melania Ivan, precum si de Alexandru Merlan (la vioara), orchestra prezentând hore si sârbe din folclorul bacauan.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ