Doi tineri din comuna Horgesti, judetul Bacau, au fost prinsi in flagrant… la pescuit ilegal. Miercuri dupa-amiaza, 5 octombrie, o echipa formata din voluntari ai Centrului Regional de Ecologie (CRE) Bacau si jandarmi de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) a desfasurat o noua actiune de combatere a braconajului piscicol, de data aceasta pe raza lacului Racaciuni.

Actiunea a avut loc la solicitarea IJJ Bacau si, spre deosebire de alte dati, a fost soldata nu doar cu descoperirea de plase ilegale de pescuit, ci si cu prinderea in flagrant a doi minori, cel mai pobabil trimisi de parinti, practicand braconajul piscicol.

„Este vorba despre doi tineri de 13, respectiv 17 ani din satul Bazga care au fost surprinsi in timp ce intindeau plase monofilament. Plasele au fost scoase, pestii eliberati, iar jandarmii au luat masurile legale”, a spus Marius Balan, CRE Bacau.

Cele patru plase monofilament au fost ridicate in vederea distrugerii. Actiunile, anunta CRE Bacau, vor continua.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

   • Si braconajul nu este tot jaf? Sau tu consideri ca este ceva normal? Hai atunci cu totii sa plasuim si gata ca doar este normal nu? Ce mentalitate pacat asa s-a dus Tara la vale si se mai duce.

 1. Ai dreptate “cetatean bacauan”! Pescuitul a fost o indeletnicire a romanilor, din cele mai vechi timpuri. Sincer sa fiu, am mancat destul peste braconat si este foarte gustos. Oare cei care “hingheresc “, nu mananca? Braconajul este cea mai mare pierdere pentru aceasta tara?!

  • Ce gandire aveti ? Este BRACONAJ , nu intelegeti ? Auzi la ei : ” peste gustos ”
   Nici nu-ti dai seama ce consecinte pentru biodiversitate au actiunile catalogate ca si braconaj .
   Eu sunt pescar , de peste 30 de ani si am reusit sa observ in foarte multe locuri ce consecinte catastrofale are braconajul . Uite un exemplu : de cand a venit guvernul actual , in lacul Beresti nu au mai aparut plasele asa zisilor autorizati sa pescuiasca industrial ( niste grupari care nu aveau autorizatie nici de la mediu si amenintau pe toata lumea ) iar plasele erau vesnic in apa , vara si iarna . Pana acum nu gaseai salau , poate una bucata la jmatate de an . Acum s-a inmultit salaul si in vara aceasta s-a putut pescui normal si acest peste pe langa renumita platica de Beresti . S-a inmultit puietul de peste si s-au inmultit pasarile acvatice -> asta-i normalitate .

 2. Jandarmeria Romana nu este compusa din 10 oameni , deci pot face razii în paralel atât la braconieri cat și la hoți de buzunare dragi colegi .Mult succes toturor

 3. Pt cetățean băcăuan care doarme liniștit in pat noapte de noapte si își permite sa comenteze fara a avea habar activitatea jandarmilor : ai participat tu vreodată la vreo acțiune , misiune cu grad ridicat de risc ca sa îți permiți sa critici niste militari care își pun in pericol viață si sanatatea ? Îți rasp. Tot eu: nu .Ai stat si ai privit cu alcoolul lângă tn si concluzionezi. Nepriceputele cred ca ai fost declarat inapt militar .

 4. Mai este mult de facut !!!Mergeti intr-o duminica la o plimbare pe malurile lacurilor de pe Siret,si-o sa va dati seama de amploarea furturilor din sectorul piscicol.Din pacate au proliferat asa de mult,incat este foarte greu sa-i starpesti…S-a ajuns la acest stadiu si datorita complicitatii politistilor din zona (care si-au bagat in buzunar sume frumoase de la braconieri…).Daca incepe sa se miste ceva in combaterea braconajului,meritul este al celor de la CRE si al jandarmilor.

LĂSAȚI UN MESAJ