S-au afisat rezultatele dupa contestatii ale examenului de bacalaureat, sesiunea de vara 2016. In judetul nostru procentul de promovare s-a ridicat de la 79,91 la suta la 80, 38 la suta. Aceste note ne mentin pe locul II pe tara, dupa Cluj, asa cum a fost si inainte de contestatii, dupa ce anul trecut am ocupat locul III.

In urma contestatiilor, a fost inregistrata si prima medie de 10 (zece) pe linie, in cazul absolventei Smaranda Ioana Camber, de la Colegiul National “Gh.Vranceanu” Bacau, profil matematica – informatica. Aceasta a contestat nota la Matematica – 9 (noua) – iar in urma recorectarii lucrarii a obtinut 10 (zece). Tot 10 a luat, fara a mai contesta, la Româna si Fizica.

Dupa cum am prezentat anterior, Bacaul a mai inregistrat un 10 (zece) pe linie la examenul de Bacalaureat, dar in sesiunea speciala din luna mai, prin Raluca Darauta, tot absolventa a Colegiului “Vranceanu”, care a fost cooptata in lotul României la Olimpiada Internationala de Chimie. Raluca a sustinut Bacalaureatul la Brasov si a fost singura eleva notata cu 10 (zece) – la Româna, Matematica si Chimie.

PUBLICITATE

Urmatoarea sesiune a Bacalaureatului 2016, cea de toamna, va incepe pe 16 august si se va incheia pe 1 septembrie. Inscrierile la aceasta sesiune se deruleaza incepând de astazi si pâna pe 22 iulie.

Premii de la Ministerul Educatiei pentru cei de 10 (zece)

Ministerul Educatiei a anuntat ca va premia, in semn de apreciere a excelentei, toti elevii care au obtinut nota 10 la Bacalaureat cu câte 3.000 de lei fiecare, dar si pe elevii care au obtinut media generala 10 la Evaluarea Nationala, cu câte 1.000 de lei fiecare. Bacaul are doi absolventi de 10 la Bacalaureat si 11 elevi de 10 la Evaluarea Nationala.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ