Sub deviza „Filmul de arta se vede in Bacau sub cerul Liber”, sambata, 17 septembrie, bacauanii sunt invitati in Parcul Catedralei Ortodoxe din municipiu pentru a urmari cea mai recenta productie cinematografica in regia lui Cristi Puiu, „Sieranevada”.

Evenimentul face parte din proiectul Eye Film Festival, implementat, la initiativa unor liceeni, prin Asociatia Ingenious Drama, cu finantare de la Primaria Bacau, si are ca scop, spun organizatorii, „de a impulsiona redeschiderea Cinematografului Central, pentru a readuce comunitatii bacauane un loc plin de povesti, unde sa ramana in contact cu lumea vibranta si diversa a filmului”.

Dupa prima editie de primavara a proiectului Eye Film Festival, evenimentul de sambata are menirea de a asigura continuitatea acestuia, mai spun initiatorii. Pe 17 septembrie, intre orele 20.00 – 00.00, bacauanii pasionati de film sunt, astfel, asteptati in Parcul Catedralei pentru a urmari proiectia de gala „Sieranevada”, in regia lui Cristi Puiu, dupa proiectie, o parte dintre protagonistii filmului, respectiv actorii Marian Rilea, Ioana Craciunescu si Marin Grigore, urmand sa raspunda intrebarilor adresate de public.

Accesul la Eye Film Festival este liber, organizatorii anuntand pentru public si „cel mai bun ceai”. Bugetul evenimentului, estimat de organizatori, este de 12.681 ron, din care finantarea din partea Primariei Bacau este de 10.000 ron.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ