Adina Iftimie, Teatrul Municipal “Bacovia”, in spectacolul “Cabiniera”

A doua zi a dat deja potentiali câstigatori

„Lipsa” de fast a debutului Festivalului International al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”, Bacau, 2016, a fost compensata, de „exceptionalul” petrecut in timpul unor spectacole din a doua zi. Debutata la ora 12.00, la Sala Studio, cu un recital curat al actorului Ovidiu Ivan – „Noaptea dinaintea padurilor” (dupa B.M. Koltès, regia Cristi Avram, Productie independenta, Iasi), continuata de la ora 17.00, tot la Studio, cu interpretarea convingatoare a lui Dan Andrei – „Insemnarile unui nebun”( dupa N.V. Gogol, regia Alexandru Nagy Asociatia culturală „DA”, Pitesti,) si, in Sala Mare, cu 40 de minute pline de umor oferite de Stefan Huluba (Asociatia Jamais Vu Bucuresti) prin spectacolul text si regie proprie „…ISH”, a doua zi a Galei „Valentin Silvestru” s-a terminat aproape de miezul noptii cu un sentiment coplesitor pentru publicul care tocmai vizionase doua productii exceptionale ale regizoarei Lia Bugnar: „Fata din Curcubeu” cu Ilona Brezoianu (Godot Cafe-Teatru) si „Felii” cu Ofelia Popii (Teatrul Radu Stanca Sibiu).

De la interpretare exceptionala, la regie si scenografie, ultimele doua spectacole sunt, de departe – au spus voci din sala – „poate cele mai bune pe care publicul bacauan a avut prilejul sa le vada nu la aceasta editie, ci cele mai bune din tot ce a insemnat pâna acum Gala, numita ea «Star» sau «Valentin Silvestru»”.

PUBLICITATE

Atât tânara „fata din Curcubeu” – Ilona Brezoianu, cea care, intr-un decor cât o cutie de carton, a tinut publicul intr-o emotie continua, cât si Ofelia Popii, cea care pentru 80 de minute a reusit, intr-un decor fabulos, sa intre in pielea a sase personaje, au insemnat, ne permitem sa credem, lectii dure despre arta actorului si, prin echipa din spate, productia unui spectacol.
Cele doua intra, categoric, in discutie, de pe acum, pentru câstigarea marelui premiu. Se intrezareste, de asemenea, premiul acordat de liceenii bacauani la Festival, actorul Stefan Huluba, prin spectacolul „…ISH” câstigându-le, detasat pâna acum, simpatia. Festivalul, insa, nu s-a incheiat, iar surprizele – cel putin asta ne dorim! – pot fi multe.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ