21 iunie 2024
EvenimentFermierii polonezi blochează granița cu Ucraina, iar protestele se extind în Germania,...

Fermierii polonezi blochează granița cu Ucraina, iar protestele se extind în Germania, Spania și Țările de Jos

Fermierii polonezi au declanșat o mișcare de protest masivă, blocând punctele de control de la granița cu Ucraina. Revendicările lor includ solicitarea de restricții la importurile de produse ucrainene și abolirea regulilor considerate dure ale Uniunii Europene referitoare la producția agricolă.

Protestatarii au inițiat o blocare pe termen nedeterminat, aruncând ouă în camioanele ucrainene care trec prin punctele de control la fiecare două până la trei ore.Fenomenul a prins rădăcini și în alte țări europene, cu fermieri germani blocând podurile de frontieră către Polonia și organizând manifestații în semn de solidaritate. În orașul Oelsnitz, un tractor al unui fermier organizator al protestelor a fost incendiat.

În Germania, interesul pentru proteste s-a temperat temporar, dar mișcările de solidaritate se manifestă în diverse regiuni. În Saxonia, au avut loc mitinguri publice, iar pe 12 februarie, tractoarele au blocat un depozit logistic din Hodenhagen, Saxonia Inferioară.

În Spania, blocajele rutiere și demonstrațiile în masă continuă, iar autoritățile au ordonat poliției să folosească gloanțe de cauciuc împotriva protestatarilor. Într-un efort de a marginaliza protestatarii, autoritățile spaniole au încercat să stabilească legături între aceștia și activiștii de dreapta.

În Țările de Jos, nemulțumirile fermierilor au început să se facă auzite, iar pescarii au început, de asemenea, să se alăture mișcării de protest. Într-un context european tot mai tensionat, pescarii olandezi își exprimă îngrijorările față de politicile guvernamentale privind sectorul lor.

Protestele fermierilor și ale altor categorii de lucrători din agricultură și transport au generat o stare de tensiune în întreaga Europă.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img