Turneul și podiumul pentru grupa de vârstă 2010 a celor de la AS FAV Kids Bacău. După ce în urmă cu două săptămâni s-a clasat pe locul secund la „Cupa Inizio” de la Focșani, unde a pierdut finala la penalty-uri, echipa antrenată de Claudiu Filip și Vasile Ferică a avut o nouă prestație de… argint. De data aceasta la sfârșitul săptămânii trecute, la „Cupa de toamnă TNT” găzduită de baza sportivă TNT. FAV Kids a ocupat locul 2 în grupă după 2-0 cu FC Joy, 3-0 cu Spartanii Iași și 0-1 cu FC Botoșani, pentru ca în semifinale să treacă de Sportul Onești cu scorul de 1-0.

În disputa pentru trofeu, băcăuanii s-au reîntâlnit cu FC Botoșani, însă au pierdut și de această dată, fiind nevoiți să se mulțumească doar cu medaliile de argint. Dacă la nivel de echipă a lipsit locul 1, în schimb în ceea ce privește distincțiile individuale, FAV Kids face… colecție. Mai mult, acoperă toate posturile și categoriile. Astfel, la un turneu desfășurat în vară, Erik Ferică a fost desemnat cel mai bun fundaș, la „Cupa Inizio” FAV Kids a dat atât cel mai bun portar (Matei Buricatu), cât și golgheterul turneului (Ciprian Matei Stan), pentru ca la „Cupa de toamnă TNT” să se poată mândri cu cel mai tehnic jucător, în persoana lui Dragoș Lețcanu. „FAV Kids reprezintă o rampă de lansare, în condițiile în care cei mai buni jucători ai noștri ajung să atragă rapid atenția altor grupări. Important este progresul copiilor”, a declarat antrenorul Vasile Ferică, al cărui colaborator pe banca tehnică este chiar fostul său jucător de la FCM Bacău, Claudiu Filip, despre care spune cu mândrie că „elevul și-a depășit cu mult maestrul”.

Să notăm și efectivul cu care FAV Kids s-a prezentat la „Cupa de toamnă TNT: Erik Ferică, Dragoș Lețcanu, Andrei Hrincescu, Matei Marian, Ionuț Zaharia, Matei Popa, Mihai Ciubotaru, Ștefan Hreniuc și Matei Coman.


PUBLICITATE