Fasonatorul mecanic Compot Romică, de la Ocolul silvic Fântânele, a urcat pe locul al doilea al podiumului Concursului național al fasonatorilor mecanici 2022, care a avut loc la Piatra Neamț. Compot Romică s-a situat pe primul loc la etapa județeană a concursului și a reprezentat în Neamț Direcția Silvică Bacău, unde s-au întrecut 34 de profesioniști ai fierăstrăului mecanic (drujba) din toată țara.

Faza națională a avut loc între 14 și 17 iunie, în zona turistică „Peste Vale” (Ștrandul din Piatra-Neamț).„Concurentul nostru – spune dr. ing. Marius Iftime, șeful Serviciului intern de prevenire și protecție de la Direcția Silvică Bacău – a realizat cea mai bună doborâre de arbore și a obținut punctajul maxim (660 de puncte). Proba a avut loc în pădure, pe raza Ocolului silvic Vaduri, iar poligonul pentru celelalte probe (pregătirea fierăstrăului mecanic, tăierea combinată și tăierea de precizie a unui trunchi de copac, precum și curățatul arborilor de crăci) a fost amenajat în orașul Piatra Neamț. A fost și cea mai bună doborâre de arbore din competițiile desfășurate până acum. Concurentul a fost pe primul loc pe durata primelor patru probe ale competiției, dar la ultima probă a fost depășit. Este, însă, cea mai bună clasare a Direcției Silvice Bacău din cele 12 ediții ale concursului”.

Primul loc în clasamentul de la Piatra Neamț a revenit reprezentantului Direcției Silvice Prahova, Vasilică Chivu (1.322 de puncte). Compot Romică a urcat pe locul al doilea, cu 1.294 de puncte, iar pe locul al III-lea s-a situat reprezentantul Direcției Silvice Olt, Voicu Alexandru, cu 1.149 de puncte.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE