Farmaciile din tot judetul au fost luate la verificat, recent, de catre comisarii Protectiei Consumatorilor Bacau. Actiunea s-a derulat la nivel national si a urmarit verificarea conditiilor in care agentii economici din domeniu au inteles sa respecte conditiile de pastrare, depozitare si comercializare a produselor farmaceutice.

Astfel, au intrat in atentia comisarilor bacauani 12 farmacii din tot judetul.

Cu ocazia controalelor, s-au descoperit numeroase nereguli atât privind conditiile de pastrare si depozitare impuse de producatori, cât si derularea campaniilor promotionale in aceste unitati. Concret, au fost descoperite produse care nu aveau mentionata data de fabricatie. La Onesti, s-au gasit produse fara elemente de identificare, iar la mai multe farmacii din Bacau, medicamente fara prospect, mod de utilizare, riscuri sau atentionari ori erau vândute produse fara a prezenta traducerea informatiilor privind conditiile de depozitare.

„O farmacie comercizaliza un medicament fara a mentiona data de debut a reducerilor promotionale. La o alta, din Tg. Ocna, se comercializa un produs la o oferta de tipul 1 + 1 gratis, fara insa a arata la comercializare produsul singular, cel etalon, prin care sa se faca dovada unei oferte corecte si reale.”
Alin Nastasa, seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bacau

In aceste conditii, comisarii Protectiei Consumatorilor au fost nevoiti sa aplice 5 sanctiuni contraventionale, valoarea totala a amenzilor ridicându-se la 9.000 de lei (90 de milioane de lei vechi). Totodata, pentru cazurile de culpa mai usoara, s-a luat decizia aplicarii de avertismente.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ