20 iulie 2024
Actualitate„Facem SCHIMBAREA impreuna. BACAUL are dreptul la un VIITOR BUN”

„Facem SCHIMBAREA impreuna. BACAUL are dreptul la un VIITOR BUN”

Deputatul Cosmin Necula, reconfirmat in fruntea organizatiei municipale PSD

Teatrul Municipal „Bacovia” a gazduit, joi seara, Conferinta municipala a organizatiei locale a Partidului Social Democrat. La prezidiu au fost prezenti Cosmin Necula, liderul organizatiei ales la conferinta de acum doi ani si al carui mandat a expirat joi seara, conform statutului partidului, Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean si liderul organizatiei judetene a PSD, Sorin Brasoveanu, unul dintre liderii pesedistilor bacauani si director al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Cu o mica intârziere, datorata programului incarcat, s-a alaturat prezidiului si Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.In sala, alaturi de delegatii la conferinta, au luat loc deputata Gabriela Podasca, prezentata ca viitor presedinte al tineretului social-democrat din România, consilieri judeteni, membri marcanti ai partidului, directori de institutii.

Dupa intonarea imnului de stat, deputatul Cosmin Necula a prezentat un raport al activitatii sale si a echipei pe care a condus-o in ultimii doi ani, in calitate de lider local de partid. Prezentarea a constat in derularea pe un ecran a unor imagini care au surprins intâlnirile pe care le-a avut cu cetateni, aspecte generale din activitatea politica, luari de pozitie in emisiuni televizate sau in alte circumstante.

Toate acestea, a spus Cosmin Necula, au contribuit la majorarea constanta a scorului electoral al PSD in diferite scrutinuri, intr-un oras considerat ca fiind liberal. „Am demonstrat ca organizatia municipala este o echipa si, mai mult decât atât, eu personal, ca presedinte al acestei echipe nu am facut decât sa câstig foarte multi prieteni si vreau sa va multumesc pentru acest lucru. Am aratat ca suntem oameni corecti, buni, care se tin de cuvânt”, a spus Cosmin Necula.

Acesta a anuntat apoi ca mandatul sau de doi ani ia sfârsit si a dat cuvântul presedintelui organizatiei judetene a PSD, Dragos Benea.

„Administratia liberala, un esec pentru Bacau”

In principal, presedintele Dragos Benea s-a referit la sansele mari pe care PSD le are la câstigarea Primariei Bacau, dupa 12 ani de conducere liberala considerati un esec caruia i-au cazut victime chiar cetatenii orasului. Benea a spus ca are o buna imagine asupra a ceea ce se intâmpla in acest moment in Primarie si ca aceasta denota haos si ineficienta.

„Diferenta intre noi si adversari va fi facuta de calitatea candidatilor, de onestitatea lor, de prezenta lor in rândul oamenilor, dar bineinteles si de tenacitatea si capacitatea de munca pe care le vor avea echipele din spatele fiecaruia”, a spus Dragos Benea.

El a descris si imaginea Consiliului Local, despre care a spus ca este alcatuit din consilieri liberali ce sunt „buimaciti, ba ai lui Tescaru, ba ai lui Ababei, ba ai lui Stavarache”, si alti câtiva consilieri din alte partide „care chipurile ar face opozitie, dar care se perinda prin biroul lui Stavarache pentru a obtine diverse chestii ciudate”, dupa cum a spus presedintele Benea. In acelasi context, el a amintit si de demisia celor doi consilieri locali PSD, din cauza ca proiectul lor de a oferi locuinte de serviciu medicilor din spitalul judetean intr-un bloc ce sta nefolosit a fost tratat cu refuz de majoritatea liberala.

De asemenea, s-a facut referire si la conditiile „batjocoritoare si jignitoare din sediul Directiei de Taxe si Impozite Locale, de care au parte oamenii cinstiti care se duc sa isi achite taxele si impozitele”. Nu au fost uitate nici esecurile de la spitalul municipal, strada Milcov, soseaua de centura, stadionul municipal, sala polivalenta.
Discursul s-a referit, asadar, la greselile administrative si politice din Primarie, dar s-a referit si la perspectivele de dezvoltare ale orasului, in cazul câstigarii alegerilor de catre PSD, prin persoana lui Cosmin Necula, care va fi candidatul partidului.

„Cosmin Necula are puterea sa conduca PSD spre victorie”

Presedintele Benea i-a dat apoi cuvântul lui Nicolae Banicioiu. Fost deputat de Bacau intr-un mandat trecut, fost lider al tineretului social-democrat, Banicioiu s-a declarat incântat de vizitele pe care le face la Bacau si intâlnirea cu organizatia locala si judeteana. „Alegerile locale sunt foarte importante, pentru ca datorita lor exista si guvernul Ponta, pentru ca Bacaul da un mare numar de voturi ce conteaza mult in scorul partidului. Bilantul actualei guvernari este pozitiv, fiindca ne aflam in al treilea an de crestere economica, iar proiectele sunt promitatoare. Cosmin Necula are puterea sa conduca partidul spre victorie, chiar daca lupta nu va fi usoara”, a spus Nicolae Banicioiu.

Un nou mandat: 2015-2017

A venit apoi momentul alegerii unei noi echipe de conducere a Municipalei PSD si, evident, a unui nou presedinte al organizatiei, dupa ce in prealabil au fost constituite comisiile necesare pentru desfasurarea scrutinului. Singurul candidat pentru functia de presedinte a fost Cosmin Necula, iar intreaga audienta, prin vot deschis, l-a reconfirmat fara probleme in functie, pentru mandatul 2015-2017. In acelasi mod a fost votat si Biroul Permanent Municipal alaturi de care va lucra, precum si lista delegatilor la conferinta judeteana a PSD.

n2

Formalitatile fiind indeplinite, Cosmin Necula a luat din nou cuvântul, de aceasta data in calitate de nou presedinte al organizatiei municipale. El a spus ca va incepe deja creionarea viitoarei echipe de consilieri locali, pentru ca alegerile din iunie, anul viitor, trebuie pregatite din timp. Discursul sau s-a referit la planurile sale pentru Bacau, dar si la situatia actuala a orasului, considerata foarte proasta. „Fiecare om din oras simte nevoia unei schimbari, simte nevoia ca acest oras sa aiba un viitor bun. Dar in momentul de fata avem niste adversari ai acestui viitor, iar principalul dusman este impostura si ipocrizia Partidului National Liberal, a conducerii PNL.

Cu totii au furat impreuna ani de zile, si-au impartit prada: municipiul Bacau. Unul facea pavele, altul deszapezea, altul lucra la CET, altul fura de la CET. Ei ne spun ca sunt viitorul. Dar, de fapt, ei sunt sfârsitul unui ciclu de demagogi pe care i-am vazut timp de 12 ani. Unii dintre ei deja au avut catuse pe mâini. Orasul arata dezolant: depopulare, lipsa de investitii, de locuri de munca, imbatrânirea populatiei, emigranti. Lucrurile trebuie sa se schimbe radical”, a spus Cosmin Necula, in aplauzele auditoriului.

„Facem schimbarea impreuna. Bacaul are dreptul la un viitor bun”, a mai declarat deputatul Necula.
Lucrarile au luat apoi sfârsit, iar deputatul Necula si echipa sa au promis ca se vor afla la munca zi de zi, pentru oras. Urmatorul eveniment major al PSD, pâna la finele anului, va fi Conferinta Judeteana.

Cosmin Necula: Curriculum Vitae

Data nasterii: 13.08.1978

Experienta profesionala

Din decembrie 2012 – Deputat in Parlamentul României ales in Colegiul uninominal nr.2, Circuscriptia electorala nr.4 Bacau; Membru al Comisiei juridice, de disciplina si imunitati;
August 2012 – Decembrie 2012 – Asistent teritorial la Parlamentul Europei. Februarie 2009 – Octombrie 2009 – Consilier de stat cu rang de Secretar de stat la cabinetul vicepremierului;
2005 – 2012 – Sef cabinet parlamentar;
2003 – 2004 – Asistent Prefect – Corpul de control al Prefectului;
2002 – 2003 – Consilier juridic in cadrul Prefecturii Bacau;
2002 – Asistent legal (Clinica juridica Bacau);

Educatie si formare

Septembrie 2009 – februarie 2010 – Colegiul National de Informatii – Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” a Serviciului Român de Informatii;
Martie 2009 – octombrie 2009 – Institutul Diplomatic Român – Ministerul Afacerilor Externe;
Martie 2009 – septembrie 2009 – Colegiul National de Aparare, Universitatea de Aparare Carol I, Bucuresti;
2006 – 2007 – Master în “Drept privat international” – Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iasi;
2001 – Licentiat în drept – Facultatea de Drept, Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti;
1992 – 1996 – Colegiul National “Vasile Alecsandri” Bacau;

Activitate politica

2001 – Membru Biroul de conducere Tineretul Social Democrat Municipiul Bacau;
2003 – 2005 – Presedinte TSD Municipiul Bacau;
2003 – Vicepresedinte Organizatia Municipala PSD Bacau;
2005 – 2013 – Presedinte Tineretul Social Democrat Judetul Bacau;
2006 – 2010 – Vicepresedinte Tineretul Social Democrat România;
2006 – prezent Membru Consiliul National PSD România;
2008 – 2009 – Consilier Local – Secretar al Comisiei Juridice, Consiliul Local Bacau;
2010 – 2013 – Vicepresedinte Organizatia Judeteana PSD Bacau;
2010 – 2013 – Presedinte Consiliul National al Tineretului Social Democrat România;
2013 – prezent Presedinte Organizatia Municipala PSD Bacau.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri