Deputatul Cosmin Necula, reconfirmat in fruntea organizatiei municipale PSD

Teatrul Municipal „Bacovia” a gazduit, joi seara, Conferinta municipala a organizatiei locale a Partidului Social Democrat. La prezidiu au fost prezenti Cosmin Necula, liderul organizatiei ales la conferinta de acum doi ani si al carui mandat a expirat joi seara, conform statutului partidului, Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean si liderul organizatiei judetene a PSD, Sorin Brasoveanu, unul dintre liderii pesedistilor bacauani si director al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Cu o mica intârziere, datorata programului incarcat, s-a alaturat prezidiului si Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.

In sala, alaturi de delegatii la conferinta, au luat loc deputata Gabriela Podasca, prezentata ca viitor presedinte al tineretului social-democrat din România, consilieri judeteni, membri marcanti ai partidului, directori de institutii.

Dupa intonarea imnului de stat, deputatul Cosmin Necula a prezentat un raport al activitatii sale si a echipei pe care a condus-o in ultimii doi ani, in calitate de lider local de partid. Prezentarea a constat in derularea pe un ecran a unor imagini care au surprins intâlnirile pe care le-a avut cu cetateni, aspecte generale din activitatea politica, luari de pozitie in emisiuni televizate sau in alte circumstante.

Toate acestea, a spus Cosmin Necula, au contribuit la majorarea constanta a scorului electoral al PSD in diferite scrutinuri, intr-un oras considerat ca fiind liberal. „Am demonstrat ca organizatia municipala este o echipa si, mai mult decât atât, eu personal, ca presedinte al acestei echipe nu am facut decât sa câstig foarte multi prieteni si vreau sa va multumesc pentru acest lucru. Am aratat ca suntem oameni corecti, buni, care se tin de cuvânt”, a spus Cosmin Necula.

Acesta a anuntat apoi ca mandatul sau de doi ani ia sfârsit si a dat cuvântul presedintelui organizatiei judetene a PSD, Dragos Benea.

„Administratia liberala, un esec pentru Bacau”

In principal, presedintele Dragos Benea s-a referit la sansele mari pe care PSD le are la câstigarea Primariei Bacau, dupa 12 ani de conducere liberala considerati un esec caruia i-au cazut victime chiar cetatenii orasului. Benea a spus ca are o buna imagine asupra a ceea ce se intâmpla in acest moment in Primarie si ca aceasta denota haos si ineficienta.

„Diferenta intre noi si adversari va fi facuta de calitatea candidatilor, de onestitatea lor, de prezenta lor in rândul oamenilor, dar bineinteles si de tenacitatea si capacitatea de munca pe care le vor avea echipele din spatele fiecaruia”, a spus Dragos Benea.

El a descris si imaginea Consiliului Local, despre care a spus ca este alcatuit din consilieri liberali ce sunt „buimaciti, ba ai lui Tescaru, ba ai lui Ababei, ba ai lui Stavarache”, si alti câtiva consilieri din alte partide „care chipurile ar face opozitie, dar care se perinda prin biroul lui Stavarache pentru a obtine diverse chestii ciudate”, dupa cum a spus presedintele Benea. In acelasi context, el a amintit si de demisia celor doi consilieri locali PSD, din cauza ca proiectul lor de a oferi locuinte de serviciu medicilor din spitalul judetean intr-un bloc ce sta nefolosit a fost tratat cu refuz de majoritatea liberala.

De asemenea, s-a facut referire si la conditiile „batjocoritoare si jignitoare din sediul Directiei de Taxe si Impozite Locale, de care au parte oamenii cinstiti care se duc sa isi achite taxele si impozitele”. Nu au fost uitate nici esecurile de la spitalul municipal, strada Milcov, soseaua de centura, stadionul municipal, sala polivalenta.
Discursul s-a referit, asadar, la greselile administrative si politice din Primarie, dar s-a referit si la perspectivele de dezvoltare ale orasului, in cazul câstigarii alegerilor de catre PSD, prin persoana lui Cosmin Necula, care va fi candidatul partidului.

„Cosmin Necula are puterea sa conduca PSD spre victorie”

Presedintele Benea i-a dat apoi cuvântul lui Nicolae Banicioiu. Fost deputat de Bacau intr-un mandat trecut, fost lider al tineretului social-democrat, Banicioiu s-a declarat incântat de vizitele pe care le face la Bacau si intâlnirea cu organizatia locala si judeteana. „Alegerile locale sunt foarte importante, pentru ca datorita lor exista si guvernul Ponta, pentru ca Bacaul da un mare numar de voturi ce conteaza mult in scorul partidului. Bilantul actualei guvernari este pozitiv, fiindca ne aflam in al treilea an de crestere economica, iar proiectele sunt promitatoare. Cosmin Necula are puterea sa conduca partidul spre victorie, chiar daca lupta nu va fi usoara”, a spus Nicolae Banicioiu.

Un nou mandat: 2015-2017

A venit apoi momentul alegerii unei noi echipe de conducere a Municipalei PSD si, evident, a unui nou presedinte al organizatiei, dupa ce in prealabil au fost constituite comisiile necesare pentru desfasurarea scrutinului. Singurul candidat pentru functia de presedinte a fost Cosmin Necula, iar intreaga audienta, prin vot deschis, l-a reconfirmat fara probleme in functie, pentru mandatul 2015-2017. In acelasi mod a fost votat si Biroul Permanent Municipal alaturi de care va lucra, precum si lista delegatilor la conferinta judeteana a PSD.

n2

Formalitatile fiind indeplinite, Cosmin Necula a luat din nou cuvântul, de aceasta data in calitate de nou presedinte al organizatiei municipale. El a spus ca va incepe deja creionarea viitoarei echipe de consilieri locali, pentru ca alegerile din iunie, anul viitor, trebuie pregatite din timp. Discursul sau s-a referit la planurile sale pentru Bacau, dar si la situatia actuala a orasului, considerata foarte proasta. „Fiecare om din oras simte nevoia unei schimbari, simte nevoia ca acest oras sa aiba un viitor bun. Dar in momentul de fata avem niste adversari ai acestui viitor, iar principalul dusman este impostura si ipocrizia Partidului National Liberal, a conducerii PNL.

Cu totii au furat impreuna ani de zile, si-au impartit prada: municipiul Bacau. Unul facea pavele, altul deszapezea, altul lucra la CET, altul fura de la CET. Ei ne spun ca sunt viitorul. Dar, de fapt, ei sunt sfârsitul unui ciclu de demagogi pe care i-am vazut timp de 12 ani. Unii dintre ei deja au avut catuse pe mâini. Orasul arata dezolant: depopulare, lipsa de investitii, de locuri de munca, imbatrânirea populatiei, emigranti. Lucrurile trebuie sa se schimbe radical”, a spus Cosmin Necula, in aplauzele auditoriului.

„Facem schimbarea impreuna. Bacaul are dreptul la un viitor bun”, a mai declarat deputatul Necula.
Lucrarile au luat apoi sfârsit, iar deputatul Necula si echipa sa au promis ca se vor afla la munca zi de zi, pentru oras. Urmatorul eveniment major al PSD, pâna la finele anului, va fi Conferinta Judeteana.

Cosmin Necula: Curriculum Vitae

Data nasterii: 13.08.1978

Experienta profesionala

Din decembrie 2012 – Deputat in Parlamentul României ales in Colegiul uninominal nr.2, Circuscriptia electorala nr.4 Bacau; Membru al Comisiei juridice, de disciplina si imunitati;
August 2012 – Decembrie 2012 – Asistent teritorial la Parlamentul Europei. Februarie 2009 – Octombrie 2009 – Consilier de stat cu rang de Secretar de stat la cabinetul vicepremierului;
2005 – 2012 – Sef cabinet parlamentar;
2003 – 2004 – Asistent Prefect – Corpul de control al Prefectului;
2002 – 2003 – Consilier juridic in cadrul Prefecturii Bacau;
2002 – Asistent legal (Clinica juridica Bacau);

Educatie si formare

Septembrie 2009 – februarie 2010 – Colegiul National de Informatii – Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” a Serviciului Român de Informatii;
Martie 2009 – octombrie 2009 – Institutul Diplomatic Român – Ministerul Afacerilor Externe;
Martie 2009 – septembrie 2009 – Colegiul National de Aparare, Universitatea de Aparare Carol I, Bucuresti;
2006 – 2007 – Master în “Drept privat international” – Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iasi;
2001 – Licentiat în drept – Facultatea de Drept, Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti;
1992 – 1996 – Colegiul National “Vasile Alecsandri” Bacau;

Activitate politica

2001 – Membru Biroul de conducere Tineretul Social Democrat Municipiul Bacau;
2003 – 2005 – Presedinte TSD Municipiul Bacau;
2003 – Vicepresedinte Organizatia Municipala PSD Bacau;
2005 – 2013 – Presedinte Tineretul Social Democrat Judetul Bacau;
2006 – 2010 – Vicepresedinte Tineretul Social Democrat România;
2006 – prezent Membru Consiliul National PSD România;
2008 – 2009 – Consilier Local – Secretar al Comisiei Juridice, Consiliul Local Bacau;
2010 – 2013 – Vicepresedinte Organizatia Judeteana PSD Bacau;
2010 – 2013 – Presedinte Consiliul National al Tineretului Social Democrat România;
2013 – prezent Presedinte Organizatia Municipala PSD Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

25 COMENTARII

  1. mafioti din psd vor sa preia conducera municipiului Bacau dupa ce au fural si distrus tot ce au putut 25 de ani iaracest infractor si fost boadigard benea sa ne spuna ce a facut bun pentru judetu Bacau timp de 12 ani in care a fost sefu mafiot a judetului drumurile judetene sunt groaznice aeroportu seamana cu o autogara fara sala de asteptare fara parcare si drum de acces foarte prost somaju cel mai mare din moldova ce investiti a atras pentru judet cum se lupta parlamentari psd bacau pentru fonduri guvernamentale acest necula nu are nici o calificare este doar politician vorbeste mult si nu se intelege nimic in consiliu local a fost doar gica contra

  2. Nu-l vad pe Nicula un viitor primar.Sa ne informeze concret cu realizarile dumnealui din momementul cand a intrat in viata politica.A carat mapa unuia sau altuia dintre capii de seama a PSD Bacau si drept recunostinta pentru supusenia de care a dat dovada, va fi propus din partea orgenizatiei PSD Bacau sa candideze pentru functia de primar.De oameni gen Nicula au nevoie politicienii PSD(sa poata fi manevrati).

    • Îmi spui și mie, Stavarache, de exemplu sau Luchian, ce calificări au avut sa fie 12 ani la conducerea acestui oraș și sa mai jinduiasca după încă 4?! Ca tot vad atâția bine intenționați, care se tem de viitorul Bacăului, vai doamne, ar încape pe mana Psd ului, ca Necula nu e specializat pe meseria de Primar, ce drama!! Dar pe voi, cu tot cu liberalii voștri, ce naiba vă recomanda la Primarie, în 2004, în afara de speranta în mai bine a băcăuanilor?! Cum ati reusit sa faceti Bacăul mai bun? Cerând șpaga la supermarket uri și la oameni de afaceri, sa poată activa pe aici? Asta inseamna a reda Bacăul, băcăuanilor? Sa fim serioși, aveți putina rușine și mai lăsați i și pe alții, n or fi ei specializați în a fi Primari, ca de, Stavarache și Luchian s au născut cu asemenea diplome, dar macar poate sunt mai bine intenționați ca voi!si măcar nu sunt trimiși în judecata de DNA

  3. Necula este un politician de viitor. Bravo! Cel mai bun! Deja se simte un aer proaspat in Bacau! Daca ar putea fi clonat, sa fie intreaga clasa politica ca el s-ar putea spune ca nu degeaba au murit tinerii in Revolutie, ca nu degeaba au venit minerii la Bucuresti. Bravo!

  4. Sa nu uitam ca domnul Necula este autorul acestei mari realizari, sectia de Cobaltoterapie. Il vad in poze la semnarea contractului. Un om de isprava. Sectia va fi inaugurata in preajma alegerilor locale de la anul, unde candideaza pentru Primarie, dar cu siguranta el va fi modest si nu va spune cum s-a caznit pentru aceasta realizare, cum face Romeo cu alte investitii. Bravo, Cosmine!

  5. Nu inteleg de ce se discuta doar de cei doi. Nu mai sunt oameni de buna credinta care vor sa faca ceva pt acest oras? Cei doi mai mult decat vorbe sterile si de imagine cica mai nimic.

  6. Nu mai cred in clasa politica indiferent de coloratura nici cit intr-un cal troian.Toti sunt o apa si un pamint,toti promit miere si lapte pina in ziua cind isi scapa fundul in scaunul mult visat. Dupa aia Dumnezeu cu mila,uita si cum ii cheama. Cit il priveste pe ilustrul C. Necula si el este numai miere si cu gura plina cu flori, tare in papagal si in rest ZERO la toate capitolele. Bacaul are nevoie de o mina de OM GOSPODAR, cu initiativa,cu orientare,intreprinzator ,cu viziune si iubitor de munca pina la sacrificiu.Pe incliftatul Necula, inzorzonat pompos cu diplome si liciente nu-l vad ca un bun Primar si nici nu-l vad sa puna mina virtos pe lopata. Orasul sufera enorm si este codasul Moldovei din toate punctele de vedere, dar cu un personaj ca Necula care are mai mult interes fata de tacalie decit de ce se intimpla in jur nu vad Bacaul in mai bine decit in ,,epoca,, lui Stavarache. Cautati un alt pesonaj, asta nu are credibilitate…..dar cum PSD-ul se pricepe in a face din magar cal de curse o sa-l bagati si pe asta pe gitul fraierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ