28 martie 2024
ActualitateExperienta de practica în firme IT pentru elevii ferdinandisti

Experienta de practica în firme IT pentru elevii ferdinandisti

16 elevi din clasele a IX-a si a X-a de la Colegiul National Ferdinand I, profilul matematica-informatica intensiv informatica, au beneficiat de un stagiu de practica in firme IT, pentru o perioada de 3 saptamâni, in orasul Reggio Emilia din Italia.

Mobilitatea este parte a proiectului Erasmus A „Ferdinand-Tutor”, 2015-1-RO01-KA102- 014651, finantat de Comisia Europeana. Elevii au realizat produse soft, conform unui acord de formare încheiat cu cele cinci firme de primire din Reggio Emilia. Produsele finale realizate cu softuri ca Photoshop, Camtasia si altele, au fost tutoriale, unele dintre ele fiind în directa legatura cu nevoile firmelor.

Sub îndrumarea unui tutore, elevii si-au dezvoltat abilitati si competente de editare grafica, audio si video, utilizând diferite tehnici de baza si avansate. Programul de lucru de 6 ore pe zi, timp de 3 saptamâni, a permis si dezvoltarea capacitatii de a lucra în echipa, învatarea colaborativa fiind unul dintre imperativele societatii actuale.



Competentele si abilitatile dobândite de elevi au fost recunoscute la nivel european prin Certificatul de mobilitate Europass. Pe lânga programul de 6 ore de lucru zilnic, elevii au beneficiat si de un program de pregatire culturala. Vizitele culturale din Florenta, Bologna si Parma au oferit deschidere catre patrimoniul cultural italian.

„Acest proiect a reprezentat o oportunitate deosebita, prin care mi-am dezvoltat atât abilitatile IT, lucrând a o firma de profil, cât si din perspectiva culturala, deoarece am intrat în contact cu viata localnicilor, cu cultura lor”, a declarat Dragos Hâncu, unul dintre participanti.

Elevii au fost însotiti de prof. Mihaela Chiribau-Albu, coordonatorul proiectului, si prof. Ana Întuneric, profesor de informatica, resposabila cu pregatirea de specialiate.

„Stagiul de practica a contribuit la dezvoltarea abilitatilor si competenetelor profesionale atât în domeniul soft, cât si hardware, deoarece elevii au avut sansa de a intra în contact cu tehnologie de ultima generatie. De asemenea, si-au dezvoltat competente de comunicare interpersonala, managementul timpului, gândirea critica, adaptabilitatea, necesare la locul de munca si dificil de dezvoltat în mediul scolar.

Cunostintele, abilitatile, competentele si experienta dobândite îi vor ajuta atât în activitatea scolara, cât si în insertia lor pe piata muncii”, a explicat prof. Ana Intuneric. Elevii români au fost apreciati în firmele de primire, notele primite la evaluarile initiala, intermediara si finala, crescând prestigiul scolii pe care o reprezinta, dar si al României, în spatiul italian.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri