Aerodromul Bacau va fi gazda desfasurarii unor exercitii militare/Foto: Ramona Ionescu

– se anunta galagie pe cerul Bacaului n aerodromul Bacau va gazdui o parte din manevrele militare desfasurate in cadrul exercitiului multinational JUNCTION STRIKE 16

Peste 900 de militari din noua tari participa in perioada 5 – 22 septembrie, la exercitiul multinational JUNCTION STRIKE 16.

Activitatile specifice se desfasoara in garnizoanele Târgu Mures, Dej, Bistrita, Vatra Dornei, Reghin si Miercurea Ciuc, in poligoanele de la Jigodin, Valea Urisorului, Beclean, Livezile, Rosu si Rotunda si pe aerodromurile din Câmpia Turzii si Bacau.

JUNCTION STRIKE 16 este un exercitiu cu trupe in teren al fortelor pentru operatii speciale (FOS), la care participa militari, cu mijloace de lupta terestre si aeriene, din Georgia, Grecia, Marea Britanie, Portugalia, Republica Moldova, Polonia, Slovenia si Statele Unite ale Americii.

Scopul exercitiului este de a antrena structuri ale FOS pentru planificarea,
organizarea, conducerea si executarea unei operatii speciale independente, pe baza unui scenariu fictiv.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ