Lovitură de imagine pentru divizionara B băcăuană, Aerostar.
«Aviatorii» l-au adus pe banca tehnică pe fostul antrenor al lui Dinamo București, Florin Bratu, care-l înlocuiește în funcție pe antrenorul Cristi Popovici. Vineri dimineață, conducerea Aerostarului s-a despărțit în termini amiabili de Popovici și a bătut palma cu Bratu.

«Rezultatele echipei ne-au făcut să luăm această hotărâre. Am reziliat pe cale amiabilă contractul cu Cristi Popovici si l-am instalat ca antrenor pe Florin Bratu. Am adus un antrenor tânăr, care nu are foarte multă experiență, dar care compensează prin multă ambiție și care are un trecut fotbalistic important. Suntem convinși că această mutare va crea un șoc pozitiv echipei», a declarat pentru Deșteptarea președintele CS Aerostar Bacau, Doru Damaschin.

«Noul tehnician va avea două etape de obiectiv. Prima este evitarea retrogradării. În cazul în care va termina în primele 10 echipe, va beneficia de un bonus financiar», a precizat Damaschin. În vârstă de 38 de ani, Bratu a evoluat ca fotbalist, printrele altele, la Rapid, Dinamo, Galatasaray și FC Nantes, iar ca antrenor, a pregătit naționala Under 19 a României înainte de a sta pe banca tehnică a lui Dinamo chiar în acest an.

«Mitraliera», asa cum este supranumit Bratu s-a despărțit de Dinamo în septembrie, când a fost înlocuit de Claudiu Niculescu, schimbat între timp, la rândul său, cu Mircea Rednic la conducerea «câinilor roșii». «Am venit la Aerostar pentru a munci și pentru a duce echipa într-o zonă linistită a clasamentului», a declarat Bratu, care a vizionat mai multe jocuri ale noii sale echipe.

Florin Bratu va privi meciul de campionat de sâmbătă, de pe terenul lanternei roșii Dacia Unirea Brăila din tribună, urmând ca el să-și înceapă efectiv munca la Aerostar luni, 22 octombrie, când va conduce primul antrenament al băcăuanilor. Primul meci al Aerostarului cu Florin Bratu pe bancă va fi weekend-ul viitor, acasă, cu Ripensia. Dupa 12 etape, băcăuanii sunt pe loc retrogradabil.PUBLICITATE