13 aprilie 2024
EconomieEVERGENT Investments raporteaza o valoare record a activelor totale o crestere a...

EVERGENT Investments raporteaza o valoare record a activelor totale o crestere a rezultatului net

EVERGENT Investments, compania de investiții listată sub simbolul EVER, raportează un rezultat net de 203,8 milioane lei aferent anului 2023, reprezentând o creștere cu 73% față de cel înregistrat în anul anterior și o depășire cu 158% a nivelului bugetat.

Rezultatul net este principalul indicator de performanță al companiei și este compus din profitul net și câștigul net realizat din vânzarea activelor financiare clasificate la valoare justă prin alte elemente ale rezultatului global (FVTOCI) reflectat în rezultatul reportat.

EVERGENT Investments a continuat să consolideze increderea investitorilor prin performanță remarcabilă si continuă. Astfel, a înregistrat o valoare record a activelor totale de 2,95 miliarde lei la 31 decembrie 2023, obținând o creștere de 140% în ultimii 10 ani. Randamentul total al activelor EVERGENT (inclusiv dividendele plătite acționarilor) a fost de 31,85% în 2023, comparabil cu randamentul anual al celor mai performante fonduri din Romania, membre AAF.Performanța financiară a companiei noastre este susținută de o abordare investițională strategică, atent construită și actualizată anual la nivelul Boardului EVERGENT Investments, aplicată pe un sistem riguros și complex de guvernanță corporativă. Compania a practicat un management activ al resurselor, sectorial și în cadrul portofoliilor specializate, urmând cu perseverență planificarea financiară, procedurile investiționale și de risc specifice unui fond reglementat și supravegheat.”, a declarat Claudiu Doroș, Președinte și Director general al EVERGENT Investments.

EVERGENT Investments a alocat o sumă de peste 80 milioane lei pentru fondul de dividende in 2023, din rezultatul anului 2022. Randamentul dividendului la prețul acțiunii a fost de 7,26%, calculat la ex date.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri