22 mai 2024
ActualitateEveniment medical de anvergură internațională la Slănic-Moldova

Eveniment medical de anvergură internațională la Slănic-Moldova

În stațiunea Slănic-Moldova are loc, în perioada 3 – 6 septembrie, prima etapă a Congresului Național Anual de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneologie cu participare internațională, după care, lucrările vor continua în stațiunea Techirghiol, între 7 și 10 septembrie.

Evenimentul este organizat de Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneoclimatologie (SRMFRB) și Asociația Română de Balneologie (ARB), în parteneriat consorțial cu Societatea Română de NeuroReabilitare (RoSNeRa), Societatea Română de Patologie, Terapie și Recuperare Vertebro Medulare (RoSCoS) și Societatea Specialiștilor în Reabilitare Medicală și Medicină Fizică din Republica Moldova (SSRMMFRM).

Duminică, 4 septembrie, cu începere de la ora 8.30, în Sala de conferințe a hotelului ,,Panoramic” din Slănic-Moldova va avea loc deschiderea festivă a lucrărilor, care se vor încheia marți, 6 septembrie, iar mirecuri, 7 septembrie va urma deplasarea în stațiunea Techirghiol, pentru cea de a doua etapă a congresului.Ariile tematice care vor fi abordate sunt dintre cele mai diverse: Balneoclimatologie – factori naturali sanogeni terapeutici, Apele minerale – aliment și factor natural terapeutic, Peloizi (nămoluri terapeutice), Climatologie, Thalassoterapie, Gaze terapeutice (mofete, solfatarii), Saline și peșteri terapeutice (Speleoterapie), Balneoclimato-profilaxie, Wellness și Fitness, Sănătate Publică și Management Sanitar / în RMFB, Sano-turism și marketing pentru destinații de turism balnear, Medicină Fizică și de Recuperare în diferite afecțiuni, Intervenții pentru creșterea performanței sau/și terapeutico-recuperatorii în medicina sportivă, Intervenții holistice / integrative, Educație și cercetare științifică, Varia.
Președinte de onoare: Academician Constantin Ionescu-Târgoviște – președinte al Asociației Medicale Române, Prof. univ. dr. Gelu Onose – Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” București – președinte de Onoare Executiv al SRMFRB, Prof. univ. dr. Corin Badiu – Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” București.

Președinți ai congresului: Șef Lucrări dr. biol. Constantin Munteanu – președinte al Asociației Române de Balneologie (ARB), Conf. dr. Dan Blendea – președinte  al Societății Române de Medicină Fizică, Recuperare și Balneoclimatologie (SRMFRB), Prof. univ. dr. Oleg Pascal – președinte al Societății Specialiștilor în Reabilitarea Medicală și Madicină Fizică din Republica Moldova (SSRMMFRM).

Cuvântul de deschidere va fi rostit de Gheorghe Baciu, primarul stațiunii Slănic-Moldova, președintele Asociației Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din România.

Romulus-Dan Busnea

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri