Note peste asteptari. Bucurie si emotie. Pe 1 iulie, vinerea trecuta, au fost afisate primele rezultatele la examenul de Evaluare Nationala. Noua elevi au reusit performanta de a obtine nota maxima la ambele probe. In acest moment, inainte de contestatii, procentul de promovare pe judetul Bacau (note peste 5 – cinci) este de 74.53 la suta.

Vineri, ora 16.00. A fost termenul limita de afisare a primelor note la Evaluarea Nationala. Elevii si parintii au asteptat cu sufletul la gura rezultatele. „Uau, am luat 10 la Româna, nu-mi vine sa cred”, a strigat o absolventa de la Scoala „Mihai Dragan”. „Mami, e bine”, l-am auzit si pe Valentin. Parintii au rasuflat usurati, elevii s-au bucurat, si-au facut poze. In toate scolile, atmosfera era exuberanta. A trecut si Evaluarea Nationala 2016.

Statistici oficiale

PUBLICITATE

Noua medii de 10 (zece) pe linie, 4.059 de candidati (din cei 4.925 prezenti) cu note peste 5 (cinci) la Limba si literatura româna (82,42 la suta), 3.231 de note peste 5 (cinci), din cei 4.906 de elevi prezenti, la Matematica (65,86 la suta), 58 de candidati notati cu 10 (zece) la Limba si literatura româna si 72 de 10 (zece), la Matematica. Sunt date statistice ale Evaluarii Nationale 2016 in judetul Bacau.

 

Rezultate foarte bune, in conditiile in care, dupa cum au spus profesorii si inspectorii scolari, subiectele de anul acesta au fost accesibile tuturor, destul de usoare si bine structurate. In total, o medie de promovare pe judet de 74,53 la suta. Rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi afisate marti, 5 iulie. Media de la acest examen va conta in proportie de 75 la suta la admiterea in liceu (restul de 25 la suta fiind media generala pe cei patru ani de studiu in gimnaziu).

Inscrierile in invatamântul liceal se vor face in perioada 8 – 12 iulie, pe 19 iulie are loc prima etapa a repartizarii computerizate, iar a doua, pe 28 iulie.

Elevii de 10 (zece)

In ordine alfabetica, cei mai buni elevi din Bacau sunt: Ioana Elenis Fotache, Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” Bacau, Dimitrie Toma Furdui, Scoala Gimnaziala „Al.I.Cuza” Bacau, Cosmin Tiberiu Hongu, Scoala Gimnaziala nr. 10 Bacau, Alexandra Murariu, Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” Bacau, Diana Andreea Paduraru, Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” Bacau, Andreea Petrescu, Scoala Gimnaziala „George Calinescu” Onesti, Matei Alexandru Popa, Scoala Gimnaziala nr. 10 Bacau, Anda Spulber, Scoala Gimnaziala „Al.I.Cuza” Bacau si Daria Alexandra Tutunaru, Colegiul National „Ferdinand I” Bacau.

„Nu ma asteptam sa iau chiar nota maxima, dar sunt foarte multumit de rezultat. M-am pregatit inca de la inceputul anului scolar pentru acest examen, primul examen din viata mea. Cel mai greu mi s-a parut la proba de Matematica, dar sunt fericit ca in final a fost bine. Care a fost cheia succesului in cazul meu? Nu stiu, probabil concentrarea de moment. O sa aplic mai departe la Colegiul National «Gh.Vranceanu». Acolo mi-am dorit dintotdeauna sa fiu licean.”
Matei Popa, absolvent al Scolii Gimnaziale nr. 10 Bacau

„Acum, ma simt ca si cum as visa si as vrea sa dureze cât mai mult. Am muncit mult si speram la un rezultat bun, dar stiam cât de greu este sa obtii nota maxima. I-am avut drept exemplu pe verisorii mei, care au intrat si ei primii la Colegiul «Vranceanu». Si eu tot acolo imi doresc sa merg.”
Anda Spulber, absolventa a Scolii Gimnaziale „Al.I.Cuza” Bacau

„Ma simt relaxat si foarte multumit ca am trecut cu bine peste aceasta provocare. A fost un examen de dificultate medie. Ma asteptam la note bune, dar este o surpriza frumoasa pentru mine rezultatul de la Limba româna. Am muncit foarte mult, lucrând numeroase teste. Dorinta mea acum este sa ajung la Colegiul «Gheorghe Vranceanu», la mate – info.”
Cosmin Hongu, absolvent al Scolii Gimnaziale nr. 10 Bacau

„A fost foarte bine. Exercitiile au fost relativ de nivel mediu, unele poate usor mai complicate, dar tocmai pentru a face diferenta. Eu speram sa iau nota 10 la ambele discipline. M-am autoevaluat imediat dupa ce am iesit din examen, la ambele probe, si am fost sigura pe mine. Mi-am zis din start ca va fi bine, chiar daca in corectare poate interveni si subiectivismul. Sunt eleva la «Ferdinand» din clasa I, de aceea prima mea optiune la admiterea in liceu va fi tot acest colegiu. Imi doresc sa-mi continui studiile pe Matematica – informatica.”
Daria Tutunaru, absolventa a Colegiului National „Ferdinand I” Bacau

„Pentru mine nu a fost o surpriza media obtinuta la acest examen si, cred eu, nici pentru cei care ma cunosc. A fost mai degraba o promisiune facuta mie la inceputul anului scolar, un pariu cu mine insumi. Visam sa inchei frumos o munca asidua de atâtia ani si, totodata, sa-i ofer mamei cel mai frumos cadou de ziua ei – astazi (ieri, 3 iulie, n.r.) e ziua mamei. Nu am avut emotii, dar a tremurat destul mama pentru mine. M-am bucurat enorm ca acelasi rezultat l-a obtinut colega mea de banca si prietena cea mai buna, Anda Spulber. Intre noi nu a fost niciodata o competitie, ne-am sustinut unul pe celalalt, am invatat impreuna, am lucrat impreuna, ne-am distrat impreuna si acum vom deschide impreuna un nou capitol. Mi-am facut demult planul pentru viata. Traiesc cu convingerea ca va fi bine!”
Dimitrie Toma Furdui, absolvent al Scolii Gimnaziale „Al.I.Cuza” Bacau

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ