14 iunie 2024
SportElevul buhușean Ștefan Alexandru Plăcintă cucerește podiumul la Campionatul Mondial Ashihara Karate...

Elevul buhușean Ștefan Alexandru Plăcintă cucerește podiumul la Campionatul Mondial Ashihara Karate din Japonia

Astăzi, primarul Vasile Zaharia din Buhuși a transmis o veste extraordinară pe rețelele de socializare, exprimându-și bucuria de a-l cunoaște pe tânărul talentat Ștefan Alexandru Plăcintă. Elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic “Ion Borcea” din Buhuși, Ștefan s-a întors recent din Japonia, unde a participat la Campionatul Mondial Ashihara Karate, desfășurat la Matsuyama.

Ștefan a reușit să obțină un loc de onoare, câștigând medalia de bronz la categoria Kumite Junior1 Male +75kg. Performanța sa remarcabilă a adus bucurie și mândrie comunității din Buhuși, iar primarul a transmis felicitările sale către acest tânăr talent.

Tânărul karateka este legitimat la CS Geido Dojo Zănești, un club activ atât în Zănești, cât și în Buhuși, desfășurându-și activitatea la Casa de Cultură “Elisabeta Bostan”. Ștefan Plăcintă beneficiază de pregătirea atentă a instructorului Shihan Traian Costin, care și-a pus amprenta asupra succesului său în cadrul competiției internaționale.Primarul Vasile Zaharia a subliniat importanța susținerii tinerilor talentați din comunitate, menționând că, dată fiind amploarea financiară a deplasării lui Ștefan în Japonia, Consiliul Local Buhuși a acordat un sprijin financiar în valoare de 10.000 de lei pentru a-l ajuta să participe la acest eveniment de prestigiu.

Felicitările nu au întârziat să apară, iar comunitatea buhușeană se alătură primarului în exprimarea recunoștinței și mândriei față de realizarea remarcabilă a lui Ștefan Alexandru Plăcintă. Cu siguranță, acest succes reprezintă nu doar o realizare personală, ci și o sursă de inspirație pentru tinerii din Buhuși care aspiră la excelență în domeniul sportului.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri