23 februarie 2024
EvenimentElev reținut pentru trafic de droguri de risc într-o școală din Cluj-Napoca

Elev reținut pentru trafic de droguri de risc într-o școală din Cluj-Napoca

Un elev din Cluj-Napoca a fost arestat pentru 30 de zile după ce a fost prins cu droguri pe care încerca sa le vânda în preajma unei unități de învățământ.

 

La data de 10.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui elev, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.Din actele de urmărire penală a rezultat că, la data de 09.02.2024, tânărul a fost depistat de către un echipaj de ordine publică din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca în proximitatea unei unități de învățământ, având asupra sa o cantitate de peste 20 de grame canabis (drog de risc) deja porționată în vederea comercializării, precum și un cântar electronic purtând urme de substanță vegetală.

Probele administrate au dezvăluit că în perioada 2023 – ianuarie 2024, inculpatul a vândut și oferit cu titlu gratuit, în mod repetat, diferite cantități de canabis mai multor minori, printre care și colegi de ai săi de la o unitate de învățământ din municipiul Cluj-Napoca.

În urma percheziției domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri