In ultimele zile, muncitori si utilaje ale Directiei de Servicii Publice din cadrul primariei Bacau au inceput curatenia pe malul dinspre cartierul Serbanesti al Lacului „Bacau II”. Mai exact, la baza digului, unde un canal de scurgere a apelor pluviale, care nu mai fusese curatat de ani de zile, napadit de vegetatie, ajunsese loc de depozitare a deseurilor.

Practic, a inceput ridicarea gunoaielor si curatarea de aluviuni si vegetatie a canalului colector de lânga dig. La toate acestea se poate spune ca au contribuit si articolele publicate in ultimele saptamâni in „Desteptarea”, in care am semnalat situatia gunoaielor din zonele lacustre si modul in care autoritatile si-au tot pasat raspunderea in aceasta problema.

Ultimele opinii consemnate au fost ale directorului Garzii de Mediu, care spunea ca „Apele Române” ar fi responsabile, iar reprezentantii „Apelor Române” au spus ca Hidroelectrica are in grija digul si canalul de la baza, dat fiind ca administreaza si luciul de apa. Insa de la Hidroelectrica am aflat ca se intervine mai ales când ar fi pusa in pericol siguranta digurilor, de radacinile copacilor.

Intr-un final, au intervenit pentru curatenie reprezentantii autoritatilor locale, chiar daca raspunderea pare sa fie in alta parte. De altfel, Directia de Servicii Publice a igienizat si malul din zona strazii Vântului, pâna inspre Podul cu Lanturi. Acum, ramâne de vazut cât timp se va pastra curatenia, fiindca bacauani fara bun simt care isi vor abandona gunoaiele in acele zone se vor tot gasi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. În zona Vadul Bistriței la blocurile noi, intre Str. Vântului și Podul cu Lanțuri, nu băcăuanii arunca resturile menajer in albia râului Bârnat, ci persoanele de etnie romă, care stau acolo fara forme legale.

LĂSAȚI UN MESAJ