Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR) a organizat, pe 27 mai, la Buzau, Forumul National al IMM-urilor, prilej cu care s-a celebrat si Ziua Intreprinzatorului, aflata in acest an la a XXIII-a editie. La Forum a fost reprezentat si Patronaul Judetean Bacau al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, al carui presedinte este economista Gina Plantos, de la care am aflat mai multe amanunte cu privire la semnificatia acestui eveniment.

Care a fost, in acest an, tema dezbaterilor din Forumul National al IMM-urilor, doamna presedinta, si cine au fost reprezentantii antreprenoriatului românesc la acest eveniment?

Forumul National al IMM-urilor a dezbatut, in acest an, tema „Piata fortei de munca, necesitatea fondurilor europene si capitalul autohton”. La ambele evenimente, pentru ca s-a celebrat si Ziua Intreprinzatorului, au fost aproximativ 200 de participanti, reprezentanti ai mediului de afaceri românesc, ai autoritatilor centrale si locale, lideri de organizatii patronale si sindicale, oameni de afaceri, membri ai CNIPMMR, reprezentanti ai principalelor televiziuni, ziare si radiouri nationale.

PUBLICITATE

Forumul National a avut loc la circa o luna dupa alt eveniment important din viata IMM-urilor private din tara noastra. Care a fost acesta si ce noutati a adus el in viata CNIPMMR?

La jumatatea lunii aprilie au avut loc lucrarile celei de-a VII-a editii a Conventiei Nationale a CNIPMMR. Conventia Nationala, care se desfasoara o data la patru ani, a inclus Raportul de activitate al Consiliului National pentru perioada 2012 – 2016, Strategia pentru perioada 2016 – 2020, alegerea membrilor organelor de conducere (presedinte, vicepresedinte, prim-vicepresedinti si membrii Biroului Permanent), precum si dezbateri la care au participat întreprinzatori, reprezentanti ai organizatiilor patronale membre ale Consiliului. Florin Jianu, presedinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzatori din România si fost ministru delegat pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, în perioada martie – decembrie 2014, a fost ales în unanimitate presedinte al CNIPMMR, iar cel care de aproape un sfert de secol a fost conducatorul, mentorul si initiatorul unor importante actiuni în sprijinul IMM-urilor, prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, a fost ales presedinte de onoare.

Ati participat la lucrarile Conventiei Nationale alaturi de presedintii structurilor patronale din Federatia Regionala Nord-Est a Patronatelor IMM. Cum este reprezentata Federatia Nord-Est la nivelul conducerii CNIPMMR?

Am stat la aceeasi masa, in timpul lucrarilor Conventiei Nationale, cu presedintii structurilor patronale din judetele Iasi, Vaslui, Suceava, Botosani si Neamt. Federatia Regionala Nord-Est a IMM are doi vicepresedinti in noua conducere a CNIPMMR. Este vorba de domnul Neculai Vitelaru, presedintele patronatului din judetul Iasi, care este vicepresedinte la nivel national pe domeniul munca si dialog social, si de doamna Liliana Aghiorghicesei, presedinta Federatiei Patronale a IMM Suceava, vicepresedinte pentru dezvoltare sectoriala si promovarea afacerilor.

Care sunt obiectivele CNIPMMR pentru perioada 2016 – 2020, asa cum au fost ele prezentate la Conventia Nationala?

Este vorba de o adevarata strategie de actiune, dar eu as sublinia patru dintre obiective, cele mai cuprinzatoare. Primele doua sunt consolidarea capacitatii administrative si institutionale si mentinerea reprezentativitatii nationale a organizatiei si promovarea si protejarea intereselor IMM-urilor la nivel local, regional, national si international. Celelate doua obiective mari sunt constituirea unei imagini consolidate a CNIPMMR si sporirea gradului de vizibilitate a organizatiei si dezvoltarea unui portofoliu de actiuni si proiecte finantate din fonduri nerambursabile si/sau din fonduri proprii, care sa sprijine dezvoltarea antreprenoriatului la nivel national si sa faciliteze educatia, accesul la finantare, accesul la piete si internationalizarea.

Cum descrieti, pe scurt, in numai doua cifre, Patronatul Judetean Bacau al IMM si pe care l-ati reprezentat la Forumul National?

Este o organizatie din care fac parte 119 IMM-uri din Bacau, dar care au 2.805 salariati.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ