In noaptea de vineri, 16 septembrie, spre sâmbata, 17 septembrie, intre orele 19.55 si 24.00 va avea loc un interesant fenomen astronomic, o eclipsa de Luna in penumbra, vazuta si din România.

Amatorii, dar si specialistii pot participa la o sesiune de observatii la Observatorul Astronomic “Victor Anestin “ din Bacau, in conditiile in care cerul este senin. Eclipsele de Luna se produc când Soarele, Pamântul si Luna se aliniaza, Luna intrând astfel in umbra Pamântului.

Daca Luna intra partial sau total in conul de umbra al Pamântului, ea se intuneca si capata o nuanta rosiatica, atunci producându-se o eclipsa totala sau partiala de luna.

PUBLICITATE

Daca Luna intra in conul de penumbra al Pamântului, intunecarea este mai putin vizibila, atunci producându-se o eclipsa de Luna in penumbra. Maximul eclipsei se va produce la ora 21.56, iar eclipsa se va sfârsi la ora 23.54.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ