Dublin. Irlanda. 9-13 octombrie 2006. 12 echipe reprezentative participante. Emotii. Atmosfera de competitie mondiala. Acesta este scenariul. Un scenariu din care nu poate lipsi un actor principal: echipa de futsal a Universitatii din Bacau. Primii pasi au fost facuti deja. Organizatorii celei de a 4-a editii a Campionatului Mondial Studentesc de futsal au trimis deja pe adresa Universitatii din Bacau invitatia oficiala pentru intrecerea din Irlanda. Doar 12 echipe reprezentative, printre care si cea a Universitatii din Bacau, au primit invitatii la aceasta competitie studenteasca. Interesant este ca la ultima editie, cea de la Rotterdam, din 2005, au fost prezente 18 echipe. &#8222Cu siguranta ca am lasat o impresie foarte buna de s-au gandit la noi”, a precizat Gheorghe Balint, prodecanul FEFS si managerul formatiei bacauane. Desi

acest Campionat Mondial Interuniversitar se va desfasura abia in toamna, in perioada 9-13 octombrie, Gheorghe Balint si Razvan Dumitru (antrenorul echipei) au inceput pregatirile pentru acest eveniment de amploare pentru miscarea sportiva din Bacau. Cu ceva timp in urma s-a organizat un campionat universitar de futsal – organizat de Liga Studentilor si Univ. Bacau, la care s-au inscris 14 echipe, in urma caruia s-au selectionat din randul studentilor o parte din componentii echipei care vor fi prezenti la Dublin. &#8222Prin aceasta participare a studentilor din Universitatea din Bacau la aceasta competitie internationala se poate realiza un schimb util de experienta intre participanti, fiind valorificate realizarile de pana acum ale Facultatii de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii si totodata, prin obtinerea unui rezultat notabil, demonstrand lumii intregi calitatea invatamantului de educatie fizica si sport din Universitatea Bacau. Nu este de neglijat faptul ca vom putea schimba informatii tehnico-tactice, de regulament si organizare cu staff-urile care insotesc celelalte delegatii. Apoi, prezenta noastra va asigura o recunoastere internationala a sportului universitar din Romania si in special din Universitatea din Bacau. Nu in ultimul rand, aceasta deplasare se constituie intr-o buna oportunitate de promovare a realizarilor municipiului Bacau, atat in plan material cat si in plan spiritual”, si-a motivat prezenta la Dublin, Gheorghe Balint.

Sprijin din partea Consiliului Local

La editia de anul trecut a Campionatului Mondial Interuniversitar, ce s-a desfasurat la Rotterdam, Consiliul Local Bacau a sprijinit deplasarea formatiei de futsal a Universitatii din Bacau. &#8222Speram sa primim ajutor si in acest an. Noi ne-am facut deja un necesar de cheltuieli, ce se ridica la vreo 13 mii de euro. O parte din acesti bani, ce reprezinta cheltuielile de transport, i-am putea primi de la Universitatea din Bacau. Restul banilor speram sa-i procuram de la Consiliul Local si diversii sponsori pe care-i vom gasi”, a precizat Gheorghe Balint. Deja, in cateva zile, va fi inaintat un proiect catre Consiliul Local Bacau, urmand ca alesii urbei sa aprobe o parte din cheltuielile acestei deplasari.

Scris de Cristi SAVA

Alte articole