21 iulie 2024
ActualitateDragos Luchian: „Scrisoarea lui Stavarache este naiva, o prostie”

Dragos Luchian: „Scrisoarea lui Stavarache este naiva, o prostie”

– astfel a catalogat senatorul PNL Dragos Luchian epistola pe care primarul a trimis-o bacauanilor, in care lauda proiectele derulate pentru modernizarea orasului

Relatiile dintre actuala conducere a PNL Bacau si primarul Romeo Stavarache par sa se fi deteriorat de-a binelea. Concluzia s-a putut trage dupa conferinta de presa de joi, la care au participat copresedintii PNL, Tudorita Lungu si Ionel Palar, alaturi de senatorul Dragos Luchian.Acesta din urma a facut referire la epistola trimisa de primar catre toti bacauanii, zilele trecute, in care prezinta realizarile din timpul administratiei sale si planurile de dezvoltare ale orasului.

„Scrisoarea este naiva, este o prostie, data fiind situatia reala in care se afla Bacaul si situatia in care se afla primarul. Daca as ajunge primar si as trimite vreodata o asemenea scrisoare bacauanilor, mi-as asuma si nerealizarile. De exemplu, spitalul municipal. In calitate de viceprimar, era limpede ca firma constructoare avea mari probleme cu finalizarea proiectului, avea datorii catre subcontractori, era aproape de insolventa. Asa ca in 2009 am cerut rezilierea contractului, dar nu s-a intâmplat asta. In general, desi aveam multe motive sa il critic pe Stavarache, nu am facut-o, pentru ca educatia imi impune sa nu dau intr-un om cazut. Dar acum vad ca este pe val, fizic e bine, cred ca si psihic, asa ca sunt câteva lucruri de precizat.”
Dragos Luchian, senator PNL

El s-a referit si la zvonurile care spun ca i-ar datora cariera lui Stavarache sau ca i-ar fi teama de eventuale denunturi ale acestuia la DNA. „Eu nu ii datorez nimic, ba dimpotriva, el imi datoreaza mie, pentru ca el m-a chemat in Primarie si eu am muncit acolo. Nu imi este frica de nici un fel de denunturi”, a mai precizat Luchian. Iar in cazul in care primarul ar mai candida, Luchian crede ca acesta nu va rupe nimic din voturile PNL, pentru ca o eventuala candidatura s-ar face printr-o intelegere cu PSD, si de acolo intr-adevar ar putea rupe voturi.

Copresedinta Tudorita Lungu a spus ca a avut o discutie cu Romeo Stavarache si acesta a dat asigurari ca nu va mai candida, insa Dragos Luchian s-a aratat mai rezervat in a crede aceste promisiuni.

„Este bine, totusi, ca a semnat scrisoarea in nume personal si nu a implicat partidul”, a spus Tudorita Lungu. Pe de alta parte, deputatul Ionel Palar a spus ca scrisoarea ar fi trebuit sa mentioneze faptul ca toate realizarile despre care se vorbeste au fost facute cu sprijinul consilierilor locali si judeteni ai PNL. In privinta relatiei cu Romeo Stavarache, Palar a nuantat lucrurile. „Nu pot sa neg ca am o relatie personala afectiva fata de Romeo Stavarache. Dar justitia se face in afara partidului”, a spus Ionel Palar.

Dupa conferinta de presa de joi, am incercat sa luam legatura cu primarul Romeo Stavarache, pentru a comenta opiniile exprimate si care il privesc. Insa fara succes, astfel ca discutia ramâne deschisa, cel putin din punctul nostru de vedere.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri