10 decembrie 2023
ActualitateDoi batrani au murit tinandu-se de mana Calcati de masina in...

Doi batrani au murit tinandu-se de mana \ Calcati de masina in fata bisericii

Au plecat de acasa tinandu-se de mana si au murit tot la fel. Doi batranei au fost calcati de o masina chiar in fata bisericii. Ana si Mircea I., in varsta de 75 respectiv 81 de ani, au fost transportati la spital in stare critica. Soferul va trebui sa raspunda in fata legii pentru ucidere din culpa.

Ninsoarea de duminica dimineata nu i-a impiedicat pe Ana si Mircea I. sa iasa din casa. Vine o varsta cand trebuie sa ai grija mai mult de suflet, iar cei doi batranei n-au vrut sa faca exceptie. Chiar si intr-o zi friguroasa de iarna au tinut sa fie prezenti la slujba. S-au imbracat bine, si-au pus manusile, incaltarile si au plecat la biserica. Pe strada s-au luat de mana, ca doi indrogostiti. Niciodata n-au iesit in lume altfel. Sunt suflete pereche, iar zecile de ani de casnicie nu au alterat cu nimic relatia armonioasa dintre ei. Au ajuns pe Calea Marasesti, chiar in dreptul bisericii Sfantul Gheorghe. Nu au mai mers pana la trecerea de pietoni de la Piata Sud. S-au uitat in lungul soselei si usurel, tinandu-se de brat, s-au angajat in traversarea strazii. N-au ajuns pana in partea cealalta. Au fost izbiti de o masina si aruncati hat, departe. Durere si sange peste tot. Au fost transportati la spital. La Urgente s-au cautat din priviri, incercand sa afle cum se simte celalalt. Cat de tare sufera. S-au bucurat cand au fost pusi unul langa altul. S-au luat de mana si… n-au mai fost constienti. Cateva ore mai tarziu au trecut in lumea umbrelor. Mai intai Ana. Peste putin timp s-a stins si Mircea, sufletul ei pereche.

Si batranii si soferul au fost vinovati de tragedieGrozavia s-a intamplat la ora 8.45. Cand au ajuns la soseaua principala, Ana si Mircea I. nu s-au uitat cu atentie daca vin masini. Au fost izbiti in plin de autoturismul Fiat BC-04-HJG, la volanul caruia se afla Ioan D., in varsta de 37 de ani, din Bacau. Batranii au ajuns la spital in stare grava. &#8222Eu i-am primit in garda pe cei doi batrani, victime ale accidentului rutier, a declarat dr. Constantin Negru, medic chirurg. Femeia era in soc traumatico-hemoragic, prezenta ruptura de splina, fractura de bazin si hematon retroperitonial. Am operat-o, splina i-a fost scoasa, dar femeia prezenta o hemoragie interna deosebit de puternica si nu am avut ce sa-i mai facem. Batranul suferise si el un soc traumatic si prezenta multiple traumatisme. Am incercat sa-i salvam viata printr-o interventie chirurgicala, dar degeaba. La amandoi, decesul a fost provocat de socul traumatico-hemoragic pe care il suferisera&#8221. Cu toate acestea, in raportul preliminar al politiei, Ana I. apare cu traumatism cranio-cerebral acut deschis si traumatism genunchi drept, iar Mircea I. cu politraumatism prin accident de circulatie. &#8222Acesta a fost diagnosticul stabilit de cadrele medicale in prima faza, explica subcomisarul Dorin Roman, sef interimar al Biroului Politiei Rutiere Bacau. In consecinta, conducatorului auto i s-a intocmit in prima faza dosar penal pentru vatamare corporala. Acum, daca victimele au decedat, se va schimba si incadrarea juridica a faptei. Ioan D. urmeaza sa raspunda pentru infractiunea de ucidere din culpa. In ce priveste cauzele accidentului, este vorba de culpa comuna. Batranii au traversat prin loc nepermis si fara sa se asigure, iar soferul nu a adaptat viteza la conditiile de drum, respectiv carosabil acoperit cu zapada”. Ieri, cadavrele celor doi batranei au fost transportate la morga in vederea efectuarii necropsiei. &#8222Amandoi erau praf, spune dr. Nicolae Cristea, medic legist la Laboratorul de Medicina Legala Bacau. Femeia a suferi multiple fracturi ale membrelor inferioare, fractura de bazin, fractura craniana, ruptura de splina. Iar barbatul avea toate coastele rupte”. Politistii sunt de parere ca aceasta tragedie putea fi evitata, daca Ana si Mircea ar fi traversat pe trecerea pentru pietoni sau daca soferul ar fi fost mai prudent. Insa cand ticaie ceasul, nimic pe lumea aceasta nu-i poate sta impotriva. Scris de Lili ADOCHITEI Iulia CUCU

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri