FOTO: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din Borş au oprit, duminică, un bărbat în vârstă de 36 de ani din Bacău care a încercat să se furişeze afară din ţară mergând pe jos pe lângă calea ferată, informează eBihoreanul.ro.

Bărbatul a fost prins în jurul orei 14.30 după ce poliţiştii de frontieră din Borş au observat, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, o persoană de sex masculin care se deplasa, pe jos, pe lângă rambleul de cale ferată, spre graniţa cu Ungaria.

Conform cu cele declarate de comisarul şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, I.G., în vârstă de 36 de ani, a declarat că intenţiona să ajungă în Olanda, pentru a-şi găsi un loc de muncă, şi a recurs la această metodă deoarece nu avea un document valabil.

Tot duminică, poliţiştii de frontieră l-au oprit pe un bărbat, tot din Bacău, care încerca să intre în ţară conducând cu un permis ucrainean fals.

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a fost oprit în jurul orei 22. El conducea o maşină Fiat Stillo înmatriculată în Belgia.

“La controlul specific, bărbatul a prezentat, pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere având însemnele autorităţilor din Ucraina. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals”, a transmis reprezentanta ITPF Oradea.

Poliţiştii au descoperit şi că bărbatul nu deţine permis de conducere. El le-a spus că a cumpărat permisul de la un cetăţean ucrainean cu 1.500 de euro.