La data de 20 iunie a.c., polițiștii aflați în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Dofteana au efectuat semnal regulamentar de oprire unui moped înregistrat în comuna Bârsăneşti.

Conducătorul mopedului și-a continuat deplasarea fără a opri la semnalelel polițiștilor, fapt pentru care echipajul de poliţie a pornit în urmărirea acestuia, care a fost imobilizarea pe DC149.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că mopedul a fost condus de către un tânăr de 19 ani, din comuna Dofteana, care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemnea, din verificări a rezultat că plăcuţa cu numărul de înregistrare montată pe moped nu aparţine vehiculului în cauză.

Tînărul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat concentraţia de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Municipal Oneşti, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat și conducere sub influența alcoolului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ