15 iulie 2024
EconomieDoar 3 firme cu capital străin

Doar 3 firme cu capital străin

În luna noiembrie 2023, în județul Bacău s-au înregistrat 3 noi înmatriculări de societăți comerciale cu participare străină. Cu toate că acest număr reprezintă doar 0,50% din totalul național, județul Bacău ocupă locul 19 în clasamentul județelor după acest indicator.

Comparativ cu alte regiuni din țară, Municipiul București se situează în fruntea ierarhiei, cu 45,73% din totalul înmatriculărilor de societăți cu participare străină, urmat de județele Ilfov (9,05%), Cluj (6,20%), Timiș (6,03%) și Brașov (5,36%).Regiunea de Nord-Est a țării, la care aparține și județul Bacău, contribuie cu 4,19% la numărul total de societăți înregistrate cu participare străină la nivel național. Județul Iași se remarcă în această regiune, ocupând prima poziție cu 16 înmatriculări, reprezentând 64,00% din totalul regiunii de Nord-Est.

Chiar dacă numărul înmatriculărilor în județul Bacău este modest, valoarea totală a capitalului social subscris de aceste societăți a atins suma de 0,5 mii lei (RON), reprezentând 10,64% din regiunea de Nord-Est și sub 0,01% din totalul țării. Județul Bacău, prin aceste înmatriculări, își menține prezența în peisajul economic național, iar perspectiva este de a urmări evoluția și potențialul acestor societăți pentru a contribui la dezvoltarea economică și atragerea investițiilor străine în viitor.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri