In cladirea in care a fost sediul Politiei locale se va muta DNA

* cladirea va fi reparata pe banii CJ si data in folosinta gratuita DNA pentru 25 de ani

Cladirea de pe strada 9 Mai din care a fost evacuata Politia locala va reveni DNA Bacau, care a cerut Consiliului Judetean (CJ) un spatiu pe masura, deoarece procurorii anti-coruptie nu-si mai pot desfasura activitatea in sediul de la fosta Curte de Apel, din cauza lipsei de spatiu.

Consiliul Judetean, care este proprietarul imobilului situat in apropiere de Piata Centrala este dispus sa-l dea in administrare pentru 25 de ani Directiei Nationale Anticoruptie si, mai mult, sa-l renoveze pe cheltuiala sa. O decizie in acest sens va fi luata la sedinta de joi a Consiliului Judetean, probabil ultima din acest mandat.

PUBLICITATE

Conform unei adrese a DNA, institutia a solicitat CJ un imobil compus din cel putin 20 de camere si o parcare pentru minim sase vehicule, dar care sa nu fie de pe lista de patrimoniu, deoarece va necesita lucrari de amenajare.

Solicitarea a fost facuta in data de 5 august 2015, ceea ce explica evolutia ulterioara a evenimentelor care au culminat cu evacuarea din imobil a Politiei locale cu ajutorul executorului judecatoresc la inceputul lunii februarie a acestui an.

Intr-o alta adresa, din 10 iunie, DNA accepta sa preia cladirea cu conditia ca de renovarea ei sa se ocupe Consiliul Judetean. Cum este vorba despre un contract de administrare si nu unul de inchiriere, CJ Bacau nu va incasa nici un leu din aceasta afacere.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Nesimtire !!!
    De ce DNA nu renoveaza cladirea pe banii Ministerului ???
    Tot fraierii de bacauani sa plateasca pt ca procurorii sa ii palmeze pe alesii locali ai neamului.

    Auzi tupeu de procuror : cladire mocca si renovare facuta tot de guvizi !!!

  2. Pai de ce nu s-a adresat DNA ministerului din care face parte? Ce treaba are contribuabilul cu DNA? Si asa au alocate fonduri megalitice! CJ a intrebat cetatenii dsca sunt de acord? Ce atata mocangeala la anumite institutii? Din cate stiu STA Bacau are competenta si pe judn Neamt……aia cu ce contribuie…..sau bacauanii sunt mai fraieri?

LĂSAȚI UN MESAJ