Neculai Arhip vrea sa-si caute dreptatea in instanta

Lipsa de comunicare si neintelegerile dintre locatari isi spun cuvântul in blocul nr. 13 de pe strada I.L.Caragiale din municipiul Bacau. Samânta de scandal a inceput de la faptul ca proprietarul unui apartament situat la ultimul etaj a vrut sa repare pe cheltuiala sa acoperisul imobilului, cerându-le in schimb vecinilor sa-i cedeze dreptul de folosinta al unui uscator si a terasei blocului.

Initial, locatarii si-au dat acordul verbal pentru inceperea lucrarilor, insa, in momentul in care a trebuit sa mearga la notariat pentru a perfecta intelegerea, oamenii au dat inapoi, iar demersurile s-au oprit. Din cauza degradarii treptate a acoperisului, apa se infiltreaza in peretii laterali si le creaza probleme proprietarilor de la etajele inferioare. Neculai Arhip ii cere acum vecinului sau de deasupra sa rezolve problemele legate de izolatia blocului pentru ca i-au mucegait peretii apartamentului din cauza umezelii excesive.

“Domnul Cristescu a achizitionat acest apartament prin anii 2006 – 2007, insa nu locuieste nimeni aici. In doua rânduri au stat niste muncitori care au stricat tot in casa, iar apartamentul respectiv nu este intretinut.

PUBLICITATE

Proprietarul a lasat deschise ferestrele si usile de la balcoane, iar din aceasta cauza este foarte frig si la mine in casa. Cum ploua afara, incep sa asez ligheane prin casa pentru ca ploaia care bate in balconul lui Cristescu se prelinge pe peretii apartamentului meu”, declara Neculai Arhip. Cazul de la blocul 13 este cunoscut in Asociatia de proprietari nr. 108, iar presedintele Dragos Craciun propune doua solutii pentru rezolvarea problemei. “Lucrurile sunt clare, insa, proprietarii nu cad de comun acord.

Fie cautam trei firme de specialitate, alegem oferta cea mai buna si dam drumul la treaba, iar atunci suporta toti locatarii suma procentuala egala cu cota parte indiviza, fie suporta proprietarul Cristescu toata investitia, iar locatarii ii cedeaza lui dreptul de folosinta asupra terasei blocului”, spune Dragos Craciun, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 108.

Neculai Arhip spune ca este hotarat sa-l actioneze in instanta pe cel care locuieste deasupra lui, pentru ca i se degradeaza apartamentul din cauza neglijentei vecinului sau. Contactat telefonic, Constantin Cristescu nu a dorit sa comenteze acest subiect si a facut trimitere catre Politia Locala Bacau.

“Noi primim zilnic astfel de sesizari din partea proprietarilor si le dam curs, iar agentii nostri se deplaseaza in teren pentru a vedea la fata locului cum se prezinta situatia. In astfel de cazuri, competenta este a asociatiei de proprietari. Totusi, daca vecinii nu se inteleg intre ei, va fi un caz care se va solutiona pe cale juridica”, declara Florin Podoleanu, purtator de cuvant la Politia Locala Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ