– infuzomatele vor fi folosite pentru administrarea tratamentului si alimentatiei bolnavilor de cancer

Inner Wheel Bacau a facut ieri o donatie importanta Spitalului Judetean de Urgenta Bacau si in special Sectiei de Oncologie. Este vorba despre doua dispozitive medicale atât de necesare bolnavilor de cancer, mai precis infuzomate care se folosesc pentru alimentatie enterala, parenterala, administrare de sânge, substante chimioterapice sau pentru livrarea intermitenta sau continua de fluide.

Sunt primele doua dispozitive moderne pe care le are de acum Sectia de Oncologie, insa ar mai fi nevoie de inca doua pentru a acoperi un numar mai mare de pacienti. „Aceste infuzomate ne vor pemite sa administram in conditii de mare acuratete si de siguranta maxima chimioterapie cu durata mare 24-48 de ore, pentru 20 – 30 de pacienti pe luna.

PUBLICITATE

De asemenea, ne vor permite sa administram perfuzii cu substante nutritive cu durata mare de derulare, intre 16 si 20 de ore, la 10 pacienti pe luna, care au deficiente nutritionale mari si nu se pot alimenta per os”, a explicat dr. Mihaela Spiridon, sefa Sectiei Oncologie – SJU Bacau. Din pacate, adresabilitatea pentru aceasta sectie a spitalului este una ridicata. „Se fac eforturi deosebite pentru a asigura tratamentul acestor pacienti pentru care oricât de mult am incerca sa facem tot nu este suficient prin aceasta situatie de boala”, a spus dr. Aurelia Taga, director medical SJU Bacau.

In ajutorul bolnavilor

Valoarea bunurilor donate se ridica la 14.400 de lei si au fost achizitionate din banii strânsi la „Balul primaverii”, prin contributia membrelor clubului si a bacauanilor generosi care au luat parte la acest eveniment.

„Ma bucur ca am putut ajuta din nou spitalul, dar de fapt ajutam pe semenii nostri care ajung intr-o situatie de boala si indirect ajutam si personalul medical sa poata presta un act medical mai usor si de mai inalta performanta. As vrea insa sa le multumesc tuturor prietenilor clubului nostru care in toti acesti ani au fost alaturi si au inteles ce facem noi”, a declarat Cristina Petrescu, guvernator Inner Wheel Bacau.

Conducerea spitalului le-a multumit pentru sprijinul oferit. „Va multumim pentru gesturile pe care le faceti, pentru ca acesta nu este singurul si sper sa nu fie nici ultimul. Chiar daca spitalul are o strategie investitionala de mare amploare, lucrurile care se intâmpla, chiar daca par mai marunte sunt de mare interes si care ajuta sectiile in a acorda un serviciu medical de buna calitate”, a precizat Adrian Popa, manager SJU Bacau. La Sectia de Oncologie a unitatii medicale din Bacau se intregistreaza anual 1.500 de cazuri noi de cancer. Inner Wheel a mai donat pentru pacientii de aici frigidere in care sa-si pastreze alimentele si paravane pentru mai multa intimitate in salon. Gestul lor poate fi un exemplu si pentru alte persoane care pot ajuta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. te apuca rasul,donatie importanta pt oncologia din bacau, cine se trateaza in bacau?? bolnavii doresc sa mearga in centrele universitare acolo unde exista aparatura performanta si specialisti buni, bacau trateaza cazuri usuare ….

  2. ce floare maaa… femeia nu a venit ca sa primeasca ceva in schimb… este vorba de mentalitate…. este din alta clasa….sunt unele persoane care ofera ceva si nu vor altcevava in schimb…persoana care a venit este doar un pion care a fost trimisa… nu intelegi anumite chestii asa ca mai bine stai acasa sau taci

LĂSAȚI UN MESAJ