Cei 250 de candidati la functiile de conducere in unitatile de invatamânt din intreg judetul au fost ieri in examen. Inspectoratul Scolar Judetean Bacau a scos la concurs 173 functii de director si 71 de director adjunct din cele 173 de unitati de învatamânt cu personalitate juridica.

Au fost depuse 272 cereri de înscriere (198 pentru director, respectiv 74 pentru director adjunct) insa doar pentru 156 de unitati de învatamânt. In 17 scoli, nu s-a inscris niciun profesor pentru a ocupa o astfel de functie, majoritatea lor din mediul rural.

Alte trei candidaturi vin din partea a doi candidati din alte judete, pentru Palatul Copiilor Bacau si pentru Scoala Gimnaziala „Stefan cel Mare” Buhusi si, respectiv, pentru Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Lespezi, din comuna Gârleni. In total, au fost 250 de cereri de inscriere admise. Sunt candidati care s-au inscris si la functia de director, si la cea de director adjunct intr-o scoala, dar si profesori care isi incearca norocul la mai multe unitati de invatamânt.

PUBLICITATE

Prezenta suta la suta

Proba scrisa, programata pentru ziua de ieri, 12 octombrie, a inceput cu o intârzire de mai bine de jumatate de ora, la 10.40, din cauza faptului ca a durat foarte mult multiplicarea subiectelor (12 foi pe fiecare candidat).

Examenul a durat 120 de minute si a avut loc la Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen” Bacau. In Bacau, cea mai mare concurenta este la Liceul cu Program Sportiv, Colegiul National „Ferdinand I”, Colegiul Economic „Ion Ghica”, Colegiul Pedagogic, Liceul Tehnologic „Petru Rares”, Scoala „Miron Costin”, Scoala „Constantin Platon”, Scoala „Mihail Sadoveanu”, Scoala „Ion Creanga” si Palatul Copiilor. „Toti candidati inscrisi si validati au fost prezenti.

Nu s-a intregistrat nicio eliminare din examen si nicio tentativa de fraudare. Pentru a fi declarat admis la aceasta proba candidatii trebuie sa obtina minimun 35 de puncte din 50. Aceasta proba nu se contesta, iar rezultatele se dau pe loc, in prezenta candidatului si a doi martori, si ei, la rândul lor, candidati in aceeasi sala de concurs”, ne-a declarat prof. Ida Vlad, inspector scolar general adjunct si coordonatorul centrului de concurs.

Notele acestei probe vor fi afisate pe site-ul Inspectoratului Scolar, dar si la avizierul de la „Karpen”. Urmatoarele probe – evaluarea CV-ului si interviul – se vor derula in perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. Rezultatele vor fi afisate pe 18 noiembrie, iar eventualele contestatii se pot depune intre 21 si 23 noiembrie., iar cele finale vor fi cunoscute pâna pe 9 decembrie.

Ultima etapa – cea de validare a noilor directori in consiliul de administratie al ISJ Bacau – este programata pentru data de 16 decembrie. Ultimul concurs de acest gen in invatamântul preuniversitar a fost organizat in urma cu opt ani.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

14 COMENTARII

 1. Ar fi fost o dovada de corectitudine daca rezultatele s_ar fi dat pe loc, in momentul in care candidatul preda lucrarea comisiei. Au trecut ore bune de la predarea acesteia pana la corectare. Cat priveste intrebarile, ei bine, acestea au fost nerelevante pentru aceasta functie. Asadar, un concurs organizat suspect de in graba, sa speram ca sindicatele vor obtine anularea acestuia.

 2. M-as fi asteptat la corectitudine!Am crezut ca asa va fi,dar lucrurile au iesit cum s-a dorit.PSD-ul si-a pus oamenii pentru 4 ani!Imi pare rau de elevi ,profesori si parinti!

  • Pai PSD-ul nu voia concurs,liberalii il voiau si l-au avut.Directorii dati jos in vara,revin in curand la locurile mult dorite.Concursul a fost conceput pentru mintea si cunostintele lor.

 3. Propun un slagar nou pentru anul 2016 pornind de la intrebarea nr. 29 de la concursul organizat pentru tovarasii directori:
  29. Măgarul întotdeauna are …?
  A ) grajd
  B ) potcoave
  C ) harnașament
  D ) copite
  E ) coamă

 4. Ziua de ieri a scos la iveala, pe ici, pe colo, comportamente obraznice, tupeiste, imature, din partea unora dintre cei ce au candidat pentru functia de director. Au uitat ca cei ce au gazduit examenul, cei ce i-au supravegheat si au avut rabdare atatea ore sunt tot colegi de-ai domniilor lor. Au uitat de salut, de pronumele de politete, de comportament corespunzator in timpul unui examen si au dat dovada de dorinta de a fi slugariti, de lipsa de bun simt ca sa nu spun … chiar mitocanie, de ironie, infatuare, intimidare. Si pentru ce??? Pentru dorinta de putere, ca aceea de a manageria in interesul scolii…departe de ei acest gand??? Pentru niste subiecte de mai mare jena???!!!
  Evaluarea lucrarilor dumnealor…a fost un adevarat spectacol de lipsa celor 7 ani de acasa! Galagie, lipsa de rabdare, grija “ce punctaj are cutare”.

 5. O ȚARĂ DE COMENTATORI. OARE CEI CARE ARUNCĂ CU NOROI DE CE NU AU PARTICIPAT ? LA FOTBAL, POLITICĂ ȘI CONDUS ȘCOLI SE PRICEPE TOT ROMÂNUL … DOMNILOR ȘI DOAMNELOR, LOCURI PENTRU CONCURS AU FOST, CURAJ DOAR LA COMENTARII ….

LĂSAȚI UN MESAJ