FOTO: Jurnal de Mănăstirea Casin

Pe valea Casinului inundatiile au facut din nou ravagii zilele trecute.  In urma unei “ruperi de nori” din muntii Vrancei (care a afectat puternic si localitatea Lepsa, din judetul Vrancea, unde un pod a fost luat de ape), locuitorii de pe Valea Casinului au avut de suferit din nou.

De aceasta data viitura a venit in miez de noapte (sâmbata, 18 iunie) si apele s-au napustit asupra gospodariilor localnicilor din comunele Manastirea Casin si Casin, ce au pierdut numeroase  animale, pasari, anexe  gospodaresti.

In comuna Manastirea Casin, in zona Halos, mai multe locuinte au fost afectate de catre suvoiul de ape, acestea având curtile inundate si ramânând fara garduri. Au fost distruse drumuri comunale iar suprafete intinse de terenuri agricole au fost acoperite de apa si de mâl.

PUBLICITATE

Vuietul acestei viituri a fost foarte puternic, pe  unda de inundatie plutind busteni mari din padure, material lemnos fasonat luat din punctele de exploatare forestiera, dar si radacini de copaci, lucruri gospodaresti ce au fost luate de ape, din locuintele celor ce domiciliaza de-a lungul vaii Casinului si a afluentilor acesteia.

In comuna Casin a avut de suferit in urma inundatiilor stadionul comunal (realizat in ultimii ani) si un pod care se afla pe drumul de acces catre acesta, la ora actuala podul fiind neutilizabil.

„Apele Casinului au fost mai mari decât in urma cu o luna, când zona a fost afectata de o puternica inundatie. Suntem disperati pentru ca la fiecare viitura se surpa malurile Casinului, acesta apropiindu-se si mai mult de gospodariile noastre”, a declarat Ana M, localnica. Mentionam ca si municipiul Onesti s-a aflat „sub teroarea apelor”, platforma betonata de la Piata Agroalimentara, unde se vând legume si fructe de sezon fiind aproape de a fi inundata.  

   

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ