21 mai 2024
ActualitateDezvoltare și modernizare în orașul-stațiune Târgu Ocna

Dezvoltare și modernizare în orașul-stațiune Târgu Ocna

Lucrările de asociere în orașul-stațiune Târgu Ocna sunt în plină desfășurare, aducând îmbunătățiri semnificative infrastructurii locale. Proiectul, cu o valoare estimată de aproximativ 6,3 milioane de lei, este finanțat în proporție de 90% de către Consiliul Județean Bacău și se desfășoară conform calendarului stabilit.

Eforturile sunt concentrate în principal pe reabilitarea străzilor Cărămidăriei, Viitorului și Cimitir. Sub coordonarea proiectantului și a Serviciului Administrarea Drumurilor și Siguranța Circulației din cadrul CJ Bacău, se efectuează lucrări de amenajare a rigolelor de scurgere a torenților de apă, sisteme pentru preluarea apelor pluviale, profilarea drumului, construirea acceselor la proprietăți și consolidarea malurilor.

În cadrul proiectului de modernizare, se va turna un covor asfaltic nou pe cele 23 de străzi din oraș, trotuarele vor fi reabilitate, vor fi amenajate piste de biciclete, iar iluminatul stradal va fi modernizat. Aceste investiții, finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, vor contribui semnificativ la transformarea orașului de pe Valea Trotușului.Președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, a spus că primarul Cristian-Aurelian Ciubotaru este angajat în dezvoltarea infrastructurii locale și are ca obiectiv oferirea unui plus de confort atât cetățenilor, cât și turiștilor. Prin implementarea proiectelor planificate, orașul-stațiune Târgu Ocna se va bucura de îmbunătățiri semnificative, consolidându-și astfel statutul de destinație atractivă pentru vizitatori.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri