La ceas de mare sărbătoarea creştină şi naţională îi omagiem pe cei care de-a lungul veacurilor, cu sacrificii umane şi materiale, au creat o stare de spirit, un sentiment al eroismului, al patriei şi al dăruirii de sine.

Eroii poporului român, cu nume cunoscute, dar mai ales necunoscute, unii ştiuţi doar de Dumnezeu, sunt acele personalităţi care au demonstrat, chiar prin sacrificiul suprem, că pun interesele comunităţii sau ale naţiei mai presus decât interesele proprii.

Cinstirea faptelor lor eroice le vom arăta şi dovedi nu prin simple discursuri şi confesiuni retorice, ci prin înălţarea noastră la măreţia şi strălucirea jertfei lor! Făclie de lumină şi de înălţare, eroii neamului ne cer astăzi un stil de viaţă nouă şi devotament cu dăruire pe altarul neamului. Să plecăm genunchii şi inimile noastre pentru pioasa reculegere în faţa eroilor noştri, ctitori ai veşniciei româneşti şi să lăsăm să cadă o lacrimă de recunoştinţă,în rugăciunea noastră pentru veşnica lor odihnă!

PUBLICITATE

13419074_1003141533086040_5068244944188432509_nLa sfârșitul anului 1864 Școala din comuna Călugăra Mare (numele comunei Măgura) a fost una din primele școli înființate pe baza „Legii instrucțiunii publice „din 25 noiembrie 1864. În anul 1912 s-a finalizat noul local de școală, cheltuielile fiind suportate de catre Emil Brăescu, cel care a donat și 8592 m2 pentru curtea și grădina școlii.

În anul școlar 1932-1933 existau în comuna Călugara doua școli –Școala nr.1, azi Școala „Emil Brăescu” și Școala cu clasele I-IV în satul Sohodol.

În anul 1954 își începe activitatea și Școala nr.2 Osebiți, mai întâi într-o casă a unui locuitor din sat, iar în 1978 s-au finalizat cele 3 corpuri de clădire existente și astăzi.

20160609_124540

Prestigiul școlii este susținut prin rezultate bune și foarte bune ale elevilor, prin ținuta ireproșabila a personalului școlii, prin realizarea de parteneriate benefice pentru resursa umană din acestei școli.

În cinstea fondatorului Şcolii Gimnaziale din comuna Măgura, cadrele didactice, în cadrul ”Zilelor şcolii “ , il omagiază pe acesta prin dezvelirea plăcii comemorative.

director, prof. Maria Popa


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ