Doi adolescenti, doua destine. Ambii, 16 ani, ambii de la tara. El, violent, spaima satului. Ea, mai aplecata spre carte, dar nu lipsita de mici teribilisme.

E posibil sa nu se fi cunoscut, insa, in aceeasi zi au luat decizii care le-au schimbat viata. El a ucis un om. I-a intrat in casa si a bagat cutitul in el. Cu câteva saptamâni inainte intrase in casa altui om, il batuse si-i violase femeia.

In aceeasi noapte, ea a incercat sa coboare de la etajul doi al caminului pe o frânghie din cearsafuri. A cazut de la etajul doi si a ajuns, in coma, la spital.

El a fost arestat si, probabil, va scapa usor, cu o condamnare pentru minori. Peste câtiva ani va iesi din puscarie si va continua sa terorizeze localitatea.

Ea a murit luni dimineata.

Doi tineri, doua destine diferite. Nu intotdeauna viata este dreapta. Ne putem revolta, putem sa ne plângem de acest lucru, dar, in final, trebuie sa-l acceptam. Si sa tinem cont atunci când luam o decizie. Ca putem fi cei mai buni si mai corecti oameni din lume; un singur moment, o singura decizie gresita poate schimba totul…