11 decembrie 2023
CulturăDespletind fiorul vremii... Festivalul de folclor MUGURI DE DOR 2023 – ediția...

Despletind fiorul vremii… Festivalul de folclor MUGURI DE DOR 2023 – ediția a V-a

La Teatrul de Vară Radu Beligan din Bacău, s-a desfășurat luni, 13 noiembrie, a V-a ediție a Festivalului Concurs MUGURI DE DOR, inițiat de Asociația Părinților din Școala Generală Nr. 10 Bacău, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 10 Bacău și cofinanțat de Consiliul Județean Bacău.

Festivalul a avut ca obiectiv principal promovarea valorilor tradiționale și a obiceiurilor specifice zonei, încercând să le descopere copiilor dragul de portul și dansul popular autentic. Evenimentul s-a derulat pe trei secțiuni, dans popular, cu participare directă și două secțiuni cu participare indirectă, Poveștile bunicii, compoziții literare și secțiunea de fotografie, ambele surprinzând aspecte din viața de altădată, autentică, vie.

Au fost invitați la șezătoare, pe lângă elevii școlii, ansambluri de dans folcloric din județul Bacău, de la cei mai mici la cei mai mari, care au demonstrat, cum au făcut-o an de an, că moștenirea culturală este zestrea pe care o portă cu mândrie generația tânără.Prestația vrednicilor dansatori a fost apreciată și jurizată de conf. univ. dr. Petronela Savin, specialist în etnolingvistică, de prof. dr. Iulian Bucur, muzeograf la Muzeul de Etnografie Bacău și de Marian Lungu, referent în cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii Bacău, pe catedrele de dansuri populare și cusut-țesut, meșter și creator popular de costume tradiționale.

„Festivalul s-a bucurat, de asemenea, de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bacău, prin prezența doamnei inspector Mariana Ștefan care a subliniat importanța acestor activități pentru comunitatea băcăuană.

Mândri că a fost scrisă o nouă pagină a festivalului, cu bucuria întipărită în chip și suflet, ne întoarcem, recunoscători, spre neamul care ne-a zămislit”, a transmis conducerea Școlii Gimnaziale Nr. 10 Bacău.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri