Deputatul onestean Valerian Vreme, presedintele Subcomisiei pentru Spatiu a Comisiei pentru Tehnologia informatiei si comunicatiilor din Parlamentul României, a luat cuvântul ieri, 1 octombrie, la deschiderea celei de a patra Conferinte internationale Big Data dedicata Programului european Copernicus, care se adreseaza cu prioritate tarilor din Europa de Est si care are loc, la Palat in zilele de 1 si 2 octombrie.

Conferinta este organizata de Agentia Spatiala Româna (ROSA) în colaborare cu Agentia Spatiala Europeana (ESA), cu participarea Subcomisiei pentru Spatiu, cu Ministerul Educatiei si Cercetarii si cu Asociatia europeana de agentii spatiale guvernamentale Eurisy si este dedicata programului European Copernicus.

„România – a spus Valerian Vreme – este un participant si un factor care contribuie la Programul european Copernicus, cel mai ambitios program operational de observare a Pamântului pâna în prezent, care ofera informatii la nivel mondial, în timp util si usor accesibile, în multe domenii ca mediul terestru, mediul marin, atmosfera, programul de interventie de urgenta, schimbarile climatice si securitatea. Ma bucur sa spun ca obiectivele principale ale acestei conferinte sunt dedicate pentru a afla mai multe despre cele mai recente realizari în dezvoltarea principalelor componente ale programului Copernic si, de asemenea, sa stim mai multe despre bunele practici si povesti de succes care demonstreaza beneficiile inestimabile si oportunitatile create de acest program, pentru o viata mai buna si în conditii de siguranta pentru toti cetatenii europeni”.

Copernicus, program emblematic al Uniunii Europene pentru observarea Terrei din spatiu, este în prezent operational si asigura date si instrumente utilizate curent în domenii ca monitorizarea mediului, securitatea civila, agricultura, managementul resurselor si ecosistemelor. Actuala editie a conferintei informeaza factorii de decizie si utilizatorii interesati asupra noilor directii de dezvoltare facilitate de lansarea recenta a satelitilor Copernicus Sentinel. Conferinta asigura un cadru favorabil la nivel politic, social si tehnic pentru derularea de actiuni de colaborare la nivel regional si european.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Incredibil. Hotul asta penal, pe care hai sa nu ne ascundem dupa degete, ca l-am cunoscut inainte sa se urce in copac, il stim de o viata si stim si ce i-a putut pielea, deci asta devine subiect de articol laudativ…

LĂSAȚI UN MESAJ