Deputatul PSD Bacău, Miron Smarandache, i-a adresat ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Nicolae Pîslaru, o interpelare pe tema discriminării salariale a muncitorilor români.

‘Muncitorii români angajați de companiile internaționale care operează pe teritoriul țării noastre câștigă de trei până la opt ori mai puțin decât colegii lor detașați din străinătate. Conform datelor sindicatelor, un fierar betonist român primește 200-300 de euro, în timp ce un muncitor adus din Turcia, spre exemplu, este remunerat cu 700-800 de euro pentru aceeași muncă’, a explicat parlamentarul social democrat în documentul oficial trimis conducerii MMFPSPV.

Pentru a lămuri această situație, deputatul băcăuan a cerut răspuns la câteva întrebări pertinente:

PUBLICITATE

‘1. Câți muncitori străini lucrează în prezent în România, și câți dintre ei în județul Bacău?;

2. Cum sunt remunerați muncitorii străini în comparație cu cei români, în cazul investițiilor statului?;

3. Care sunt demersurile inițiate de MMFPSPV în vederea reglementării acestei situații, în care evident avem de a face cu o discriminare a salariaților români, aflați pe teritoriul propriei țări?’.

‘Am sesizat această stare de fapt la cererea oamenilor din județul Bacău, deoarece discrepanțele financiare amintite nu sunt în regulă. Mai mult, reprezentanții sindicali spun că, în vreme ce un maistru român primește 500 de euro, pentru aceeași muncă un străin are un salariu de patru ori mai mare, diferențele fiind mult mai mari pentru funcțiile mai înalte. În aceste condiții, din ce în ce mai mulți muncitori străini lucrează pe șantierele din România, îndeosebi la tronsoanele de autostrăzi, iar ai noștri sunt defavorizați și trimiși să își caute de lucru în alte țări!’.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ