Înregistrarea audio cu dr. Oana Secară în care aceasta critică modul în care au intervenit autoritățile în cazul pandemiei de COVID și compară virusul SARS COV 2 cu virusul gripei obișnuite a declașat adevarate reacții în mediul online.

Dacă unii internauți se declară de acord cu medicul băcăuan, altii o critică ajungându-se ca o băcăuancă să propună să fie transferată la ATI Covid și pusă să muncească fără mască.

Inclusiv prefectul de Bacău a luat atitudine și cere, voalat, concedierea medicului pentru declarațiile făcute.

“Nu pot înțelege o astfel de atitudine și cu atât mai puțin de ce doamna e menținută în conducerea unei instituții medicale, cea mai mare din județ, care a fost încă de la început angrenată în lupta împotriva acestui virus perfid!”, se arată într-o declarație postată pe contul de Facebook al prefectului Leonard Bulai.

“Este absolut de neînțeles de ce un medic, pe deasupra președinte al Consiliului de administrație al Spitalului Județean Bacău, dr.Oana Secară, poate propaga ideea că «masca și închiderea nu stimulează imunitatea», că 92 la sută dintre cei care intră în contact cu acest virus nu pățesc nimic, că oamenii care se vaccinează sunt «proști» și că vaccinurile cu tehnologie ARN mesager sunt dispozitive medicale care pot, în final, după administrări sezoniere, să modifice informația genetică a fiecărei persoane”, ae mai arată în declarația prefectului.

În replică, președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea, dr. Secară a criticat, deschis și franc, incoerența Guvernului în combaterea pandemiei Covid19, precum și măsurile heirupiste asumate care n-au fost respectate tocmai de către cei care le-au impus.

“Dr. Secară a incriminat, de asemenea, informațiile contrare prezentate de oficiali guvernamentali, mergând până la măsluirea raportării cazurilor de noi infecții, practică recunoscută de altfel inclusiv de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. Măsurile incoerente, impuse heirupist și discreționar, nu au condus la diminuarea numărului de cazuri și la scăderea ratei de infecție cu Covid19, ba dimpotrivă: realitatea creșterii numărului de infecții este vizibilă și la nivelul municipiului Bacău, oraș condus de șeful politic al prefectului de la USR, unde rata de infectare este de peste 3 la mie”, a mai spus Valentin Ivancea.

Acesta spune că, prin propunerile făcute, doamna dr. Secară a avut un rol important în elaborarea „Planului integrat de gestionare a asistenței medicale în condițiile pandemiei de Covid19 în județul Bacău”, plan respins în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de colegii de alianță politică ai prefectului de la USR, în principal pe considerentul fugii de responsabilitate și asumare. “Dacă acest plan ar fi fost aprobat, s-ar fi diminuat presiunea pe secția ATI de la SJU Bacău, internările de pacienți Covid19 aflați în stare critică ar fi scăzut, iar lucrările de la pavilionul medical “Spitalul Municipal” ar fi fost în plină desfăşurare”, consideră Valentin Ivancea.

“Recomandăm prefectului să iasă din uluiala de pe Facebook și să facă eforturi pentru recepționarea și punerea în funcțiune a cortului neconform instalat, încă de anul trecut, la Baza Sportivă Letea din Bacău, de colegii săi de alianță de la PNL. Cortul a costat bugetul național 3 milioane de euro, fără ca vreodată să se fi tratat aici pacienți Covid19. Îi poate oferi detalii prețioase fostul prefect, L. Miroșeanu, actualmente viceprimar al Bacăului în administrația Viziteu”, se mai arată în declarația președintelui CJ Bacău.

Valentin Ivancea spune că Oana Secară nu are de ce să fie dată afară din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean, deoarece acesta nu aprobă măsuri/politici medicale, ci investiții şi situații financiare iar protocolul şi măsurile anti-Covid19 sunt şi rămân atributul Ministerului Sănătății şi Guvernului.PUBLICITATE