Asociaţia Trust Orfelinat Ungureni va susţine în perioada august- noiembrie 2015 cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Bacău, prin Legea 350/2005, un nou proiect intitulat « Jocul este vital în recuperarea sănătăţii copilului!».

Proiectul îşi propune realizarea unui sistem de sonorizare in Secţia de Recuperare Pediatrică, care sa contribuie la stimularea auditivă si cognitivă a copiilor internati, prin auditia de povesti si muzica pentru cei mici, amenajarea unui mini-loc de joacă pentru preşcolarii internaţi în Pediatrie si continuarea si diversificarea programului mobil de terapie prin joc adresat copiilor internaţi în Secţia de Chirurgie si Ortopedie Pediatrică si a programului de informare şi educaţie pentru sănătate din Ambulatoriul de Specialitate Copii, care constă în distribuirea zilnică a pliantelor pentru părinţi pe teme medicale si desene, creioane de colorat si povesti pentru copiii ce vin la consultaţii.

Beneficiarii direcţi ai programului sunt copiii internaţi în toate Secţiile de Pediatrie ale Spitalului Judeţean de Urgentă Bacău, cei veniţi la consultaţii în Ambulatoriul de Specialitate si părinţii acestora.

Beneficiile acestor activităţi sunt:
– stimularea auditivă va contribui la imbogatirea universului sonor, la dezvoltarea cognitiva si la procesul integral de refacere a sănătăţii copilului;
– spaţiul destinat jocului va răspunde nevoii preşcolarilor de a se mişca, explora şi interacţiona;
– programul mobil de joc reduce starea de anxietate produsă de actul medical pentru copiii spitalizaţi în Secţia de Chirurgie si Ortopedie Pediatrică;
– camera de joacă dezvoltă o gamă de activităţi ludice şi educative oferite şcolarilor;
– programul de informare creşte calitatea actului medical în Ambulatorul de Specialitate Copii Bacău, îmbunătăţeste şi armonizează comunicarea părinte-copil-personal medical.

Partenerii institutionali ai acestui proiect sunt Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău si Colegiul Tehnic de Telecomunicaţii „ N.V.Karpen” – Bacău.

Asociaţia Trust Orfelinat Ungureni este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică si non-profit, activă în domeniul social din octombrie 1990 si care derulează proiecte, ce vizează activităti de îngrijire, educaţie, incluziune socială si îmbunătăţirea actului medical.
Prin intermediul Centrului de Informare Pediatrică desfăşurăm proiecte adaptate nevoilor şi cerinţelor pacienţilor şi personalului medical încă din 1992.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ