A fost zi de mare sarbatoare la Scoala Sanitara Postliceala „Ana Aslan”, cea mai tânara institutie de profil din judet, dar care a reusit in acest scurt rastimp sa se impuna ca fiind si cea mai prestigioasa. Practic, Scoala „Ana Aslan”, cu sediul pe strada Bicaz nr.7, intra in al treilea an de existenta, adica cel al primei promotii care va absolvi in anul scolar 2015-2016.

Duminica, institutia si-a deschis noul an scolar, la toate filialele sale, din Moinesti, Comanesti, Bacau si, in premiera, la Onesti.

A fost o zi plina, despre care Lacramioara Mocanu, presedinta Asociatiei pentru Promovarea Invatamântului European, care patroneaza Scoala Sanitara „Ana Aslan”, a spus ca este o bucurie si un succes, totodata.

PUBLICITATE

„Suntem o echipa, formata dintr-un colectiv de 35 de cadre didactice dedicate. Inregistram un record de peste 700 de cursanti doar la Bacau, iar la Onesti am inregistrat inscrieri mult peste asteptari, dat fiind ca e primul an, cu peste 200 de cursanti inscrisi”, a spus presedinta Lacramioara Mocanu. Scoala are trei profiluri de invatamânt: asistenti medicali generalisti, asistenti de farmacie si asistenti de balneofiziokinetoterapie. „Acum trei ani, când am demarat acest proiect, am crezut ca lucrurile pot merge mai repede. Este insa nevoie de foarte multa munca pentru a ajunge la invatamântul de inalta calitate pe care il vizam, din partea cadrelor didactice si a elevilor, iar prin pasi mici, dar siguri, ne indreptam spre invatamântul academic”, a mai spus Lacramioara Mocanu.

Festivitatea de deschidere a noului an de invatamânt, de la Bacau, a avut loc la Sala Ateneu a Filarmonicii „Mihail Jora”. In debut au fost elevii de la Colegiul National de Arta „George Apostu”, printr-un spectacol cu numere maiestrit desfasurate, apreciate in mod evident de publicul ce a umplut sala. A fost prezent si consilierul local Ilie Birzu, membru in Consiliul de Administratie al scolii, alaturi de multi alti conducatori de institutii importante din oras si din judet. In cadrul festivitatii de deschidere au fost acordate si burse celor mai merituosi elevi din anul scolar trecut.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Scolile sanitare au aparut ca ciupercile dupa ploaie iar asistentii ies ca pe banda rulanta; primesc si fara diploma de bacalaureat iar dupa 3 ani de scolarizare cu bani multi, cursantii fara bacalaureat se trezesc fara diploma, someri si vai de ei…. Si ne mai miram ca asistentele ne omoara prin spitale ….

  2. E adevarat ca la scolile sanitare piostliceale trec examenul de diploma toti inscrisii care termina anul III, dar profesionisti adevarati sunt doar cei care au invatat de-adevaratelea.
    E simplu de dedus de ce se intampla asa: daca vreunei scoli sanitare i se duce faima proasta ca are repetenti, afacerea da faliment.
    In societatea actuala romaneasca se calca pe cadavre pentru a obtine bani, cat mai multi bani.

LĂSAȚI UN MESAJ