23 februarie 2024
ActualitateCursuri de formare pentru preoți în îngrijirea și pastorația copiilor cu dizabilități,...

Cursuri de formare pentru preoți în îngrijirea și pastorația copiilor cu dizabilități, organizate în Protopopiatul Onești

 Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului susține inițiativa în contextul anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor

Trei module de formare au fost organizate în perioada 27-28 noiembrie 2023 și 12 februarie 2024 la sediul Protopopiatului Onești, având ca obiectiv pregătirea preoților în îngrijirea și pastorația copiilor cu dizabilități și a familiilor acestora.

Sub coordonarea Sectorului Social-Filantropic al Administrației Eparhiale, ședințele de formare au fost structurate în două module inițiale, conduse de Preacucernicul Părinte Ilarion Mâță, consilier al Sectorului Social-Filantropic, și rasofora Miriam Dascălu, psiholingvist și formator în lucrul cu persoanele cu dizabilități din cadrul Centrului Eparhial Roman.Acestea au acoperit subiecte precum rolul preotului în relaționarea cu familiile, copiii și tinerii cu dizabilități, perspective biblice și pastorale asupra dizabilităților, acceptarea și integrarea lor în Biserică, îngrijirea duhovnicească și ajutorul pastoral acordat părinților.

Modulul III, desfășurat de Pr. Aurel Cârlan din Bacău, psiholog clinician și psihoterapeut, s-a concentrat asupra temei “Depresie și anxietate”. Scopul acestei inițiative este de a familiariza preoții cu cunoștințe psihologice, teologice și pastorale relevante în tratarea și sprijinirea familiilor cu copii sau adulți cu dizabilități.

Prin aceste cursuri, se urmărește ca preoții să fie pregătiți să-și asume responsabilități în cadrul slujbelor și să ofere sprijin și ajutor practic în comunitățile lor, contribuind astfel la consolidarea legăturilor sociale și duhovnicești în rândul enoriașilor. Finalizarea acestor module va avea loc în curând, iar preoții participanți vor primi certificate de absolvire, marcând astfel un pas important în dezvoltarea pastorală și socială a Protopopiatului Onești.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri