24 aprilie 2024
SportCSM Bacău a „rupt” tabela!

Handbal masculin/ Liga Zimbrilor

CSM Bacău a „rupt” tabela!

Echipa lui Leonard Bibirig a reușit a doua victorie consecutivă, demolând Sighișoara lui Sandu Iacob cu 36-28 (20-12)

Vineri, în etapa 18, CSM Bacău a obținut cea mai clară victorie din actuala ediție a Ligii Zimbrilor: 36-28 (20-12), contra penultimei clasate, CSM Sighișoara. Un succes într-atât de categoric, încât nici bătrâna tabelă electronică din și mai bătrâna Sală a Sporturilor „Narcisa Lecușanu” nu i-a putut face față. Tabela a „crăpat” în repriza secundă, atunci când și „CSMeii” au redus din turație și au rulat întreg lotul, minus Ganchev (accidentat).

O curiozitate: este pentru prima oară în acest sezon când CSM Bacău leagă două victorii. Și încă una: pentru a doua etapă la rând, echipa lui Leonard Bibirig învinge un adversar condus de un ex-antrenor al CSM Bacău.Astfel, după ce duminica trecută, s-au impus cu 30-29 pe terenul Buzăului pregătit de Gabi Armanu, în runda 17, acum, în etapa cu numărul 18, „CSMeii” au subordonat formația antrenată de Sandu Iacob. La drept vorbind, Sighișoara lui Iacob nu a avut nicio șansă la Bacău.

În ciuda dificultăților financiare (reamintim că Primăria lui Viziteu a înjumătățit în acest an bugetul CSM Bacău, lucru care a dus la diminuarea salariilor și la tăierea mesei), Tudor Stănescu, Sajad Esteki, Lukasz Rogulski, Florin Dospinescu și toți ceilalți „CSMei” au demonstrat caracter. Și au jucat la modul cel mai serios, răsplătind cu generozitate un public la fel de mărinimos, care a umplut sala.

În prima repriză, elevii lui Bibirig s-au distanțat până la zece goluri (19-9 și 20-10), iar după ce Sighișoara a venit la -7 (20-13, min. 31), reușitele consecutive ale lui Dobrincu (principalul om de gol), Rogulski, Virbauskas (unul dintre cei mai buni oameni de pe teren) și Gabi Bujor dintre minutele 31-35 au dus avantajul gazdelor la 11 goluri. Ecartul de 10-11 goluri a fost una din constantele părții a doua, chiar dacă finalul a mai îndulcit întrucâtva hapul pentru oamenii lui „San-du Ia-cob! San-du Iacob!”.

A 15-a înfrângere stagională menține Sighișoara pe loc retrogradabil, în timp ce Bacăul urcă pe 7 și ajunge la 24 de puncte, cotă la care se află și ocupanta locului 6, HC Buzău, care va juca duminică la Cluj. Duminica viitoare, pe 3 martie, CSM Bacău se va deplasa la Turda, în runda cu numărul 19. Deplasare grea, dar este, oare, vreuna ușoară?

CSM Bacău: T. Stănescu, Grigoraș, Freiwald- Dobrincu 7 goluri, Gabi Bujor 5, Esteki 5, Dospinescu 5, Virbauskas 4, Rogulski 4, I. Stănescu 2, Ushal 2, Belchite 1, M. Bujor 1, Brăescu, Costea, Serhel.

În celelalte două jocuri de vineri, din Liga Zimbrilor, Dinamo s-a impus cu 40-36 la Suceava, iar CSM Constanța a câștigat pe terenul CSM-ului din București cu scorul de 34-25.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri