15 iulie 2024
ReportajCristina Belciu, blogger The Voguish Signature

Tinerețe, viziune, stil

Cristina Belciu, blogger The Voguish Signature

De fiecare dată când trebuie să scriu un material mă asigur că am obținut toate datele necesare și că am fotografii care îmi susțin ideile. De această dată, aș putea să folosesc doar fotografii, pentru că, într-adevăr merită văzute, admirate, și de ce nu, invidiate. Și asta pentru că aceste fotografii, care ne-o prezintă pe Cristina Belciu, vorbesc de la sine. Mi-ar plăcea ca cititorul să se oprească aici, și în cazul în care nu a privit cu atenție toate fotografiile să o facă. Tare aș fi vrut să aflu niște opinii… Cum sunt convins că tânăra din imagini a deschis ochi, minți și alte cele, cred că ar trebui să o cunoaștem mai bine.

Cristina Belciu este din Moinești și în momentul de față este studentă în anul III la Comunicare și Relații Publice, Facultatea de Litere a Universității din București. Mai este și blogger de îmbrăcăminte și chiar model. Dar să le luăm pe rând. După ce a terminat Școala Gimnazială „Ștefan Luchian” din Moinești, a venit în clasa a IX-a la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău. Apoi a luat drumul capitalei. Între timp a făcut multe alte lucruri interesante.„Sunt și blogger. Fac articole despre îmbrăcăminte, despre mine… Eu îmi fac ținutele iar de poze se ocupă prietenul meu”, spune Cristina Belciu care a completat cu faptul că scrie și poezii pe care le postează pe blogul personal, The Voguish Signature. Pe lângă versuri, pe blogul Cristinei găsim și povești, scrise cu stil și culoare, îndrăzneală și mult suflet. Toate acestea pe lângă fotografiile Cristinei care sunt fabuloase.

„Totul a început ca un hobby din care am început să câștig bani. A ajuns ca un job, doar că nu se simte așa pentru că fac ce-mi place”, a menționat tânăra care a specificat cum procedează. Nu toate hainele sunt creațiile ei, dar a avut și colaborări în care ea a trimis desenele și i-au fost făcute modelele.

„De cele mai multe ori brandurile mă caută, îmi propun colaborarea, eu aleg de la ei ce mi se potrivește…după care eu îmi fac ținutele, le compun, gândesc conceptul, fac pozele, le editez, scriu articolul”, ne-a povestit Cristina Belciu. Cu toate acestea, Cristina mai și coase haine, precizând că doi ani la rând ea a făcut hainele pentru Balul Bobocilor la Colegiul „Alecsandri”.

Dincolo de aceste aspecte, Cristina Belciu este și model. Se vede, nu? Din acest punct de vedere, tânara a menționat: „Tot așa. Mă contactează brandurile. Nu am o agenție și port discuții cu cei care dețin anumite branduri.” Iar când vine vorba de branduri putem aminti de Kenvelo, Avon sau Otter.

Frumoasă foc, Cristina este conștientă de acest atu al ei și crede că a fost un factor care a ajutat-o în cariera ei. „Știu acest lucru. Dar trebuie, oarecum, să te diferențiezi de celelalte… Sunt foarte multe blogerițe la noi, dar contează și frumusețea pe lângă faptul că știi să scrii și să te îmbraci. Un brand când își alege blogerul sau modelul se uită și la stil… Până la urmă e reclama lor și vor ca totul să arate cât mai bine”, a spus Cristina care în ciuda avantajului ei încearcă să rămână foarte modestă. Dar realistă!

Atunci când îi cercetezi contul de facebook, așa cum face toată lumea, la Cristina Belciu observăm ceva care ne atrage atenția și curiozitatea. Scrie acolo că este „Delegate la European Youth Parliament (EYP)”, așa că am cerut lămuriri:
„Așa este, dar nu m-am mai ocupat de asta. În timpul liceului am fost delegat la Parlamentul European al Tineretului. Am mers la câteva ședințe de acest gen, am fost și la mare unde a avut loc o reuniune în care am stabilit miniproiecte de mediu, de sănătate… Când am fost aleasă, am dat un fel de test online. Eram încă în clasa a VIII-a și eram cea mai tânără de la noi din zonă. Dar a fost demult”, a povestit tânăra care a precizat că a continuat activitatea pentru o perioadă de timp, dar mai mult online.

În anul 2017, Cristina Belciu a participat cu blogul ei, The Voguish Signature, la Digital Divas, o gală care se organizează anual în București cu cele mai active blogerițe și cele mai importante proiecte de gen. Atunci au participat nume grele din industria de fashion și blogging din România, reamintind că la categoria Best Women Website locul I a fost obținut de A List Magazine by Andreea Esca, locul II de Elle iar locul III de AndreeaRaicu.ro. Pe lângă aceste nume sonore (și au fost multe altele-n.r.), Cristina Belciu și blogul ei The Voguish Signature s-au strecurat cu succes și s-au impus la categoria „Young Diva in Fashion Blogging” unde s-au clasat pe locul I. „Pentru că atunci am început să activez în acest domeniu, am fost recunoscută ca fiind cea mai bună la această categorie. A contat foarte mult pentru mine pentru că această distincție m-a încurajat și mi-am dat seama că am de ce să continui. A fost o dovadă că fac ce trebuie”, și-a amintit Cristina Belciu.

Printre atâtea lucruri, Cristina Belciu se mai ocupă și de styling, adică de imaginea unor oameni care plătesc pentru așa ceva. În acest sens a pregătit oameni din showbiz pentru shooting-uri, un fel de consultanță de imagine. „Am făcut acest gen de servicii pentru o serie de cântărețe cum ar fi Denisa Trofin sau Mălina Avasiloae”, a exemplificat Cristina Belciu, cu care am încercat să facem o paralelă între bloggingul din capitală și cel din Bacău. Evident, pe această linie. „Eu aici am început, dar în București m-am dezvoltat, pentru că acolo este deschiderea mai mare. Acolo sunt mai multe evenimente de acest gen, mai multe branduri care apelează la tine… Și în Bacău am avut colaborări, doar că fiind orașul mai mic, sunt și mai puține oportunități”, a explicat Cristina. Pe lângă faptul că lucrează foarte mult cu brandurile din țară, tânăra blogeriță are colaborări și cu firme din străinătate, cele mai prolifice fiind cele cu branduri din Polonia, Anglia și chiar Bulgaria.

E clar că tânăra blogeriță din Moinești a intrat într-o lume cu oameni care provin din diferite medii, dar care împreună, se poate spune că alcătuiesc o clasă. În aceste condiții și-a făcut prieteni noi, dar și cei de demult îi sunt alături. „Prietenii îmi sunt în continuare aproape, iar unii chiar încercă să mă ajute. Îmi mai dau sfaturi, deși am încredere în ținutele pe care le fac. Contează și o altă părere. Și nu toți cei care mă urmăresc vin din acest domeniu, și oricând poate apărea o idee bună”, a menționat Cristina Belciu, fără a uita însă de cei mai importanți susținători ai ei, părinții, cei care au încurajat-o în permanență să-și urmeze visul.

Pentru că timpul trece destul de repede și e bine să fii pregătit pentru ce te așteaptă, a fost interesant să aflăm ce proiecte de viitor are Cristina. „Vreau să mă axez , cumva, și pe design vestimentar și design de accesorii. Astfel, în această toamnă încep un curs de design de pălării. Vreau să aduc ceva nou prin pălării, pentru că ele, cumva, spun mai multe decât pot să o facă niște haine”, a mărturist Cristina care ne-a dat asigurări că se poartă multe pălării în România, și că își dorește să facă un atelier de pălării care să fie gata peste un an. Cum deja are peste 20.000 de urmăritori pe Instagram îi va fi destul de ușor să-și prezinte modelele acolo, ca un magazin online, urmând ca ulterior, când treburile se vor pune pe picioare, să deschidă și un magazin de desfacere.

Deocamdată, Cristina se axează pe începutul noului an universitar, mai ales că are de susținut și examenul de licență. Privește cu încredere și spre master. Se gândește la ceva de genul film și spectacol. Visele sunt mari. Chiar dacă drumul pare anevoios, suntem convinși că tânăra blogeriță originară din Moinești va reuși, iar peste ani, vom consemna reușitele Cristinei Belciu tot aici, în paginile Deșteptării.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri