Consiliul Baroului Bacau a decis, la ultima sedinta, excluderea din avocatura a lui Cristian Cojocaru, condamnat definitiv intr-un dosar de trafic de influenta.

In urma cu doua luni, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit pentru avocatul Cristian Cojocaru o pedeapsa de 1 an si 5 luni închisoare cu executare. Curtea Suprema a mentinut si interdictia de a profesa ca avocat timp de trei ani.

Cojocaru a fost trimis in judecata in iulie 2014, fiind acuzat ca, in perioada iunie – octombrie 2013, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bacau, le-ar fi pretins inculpatilor Marius Craciun si Nadina Simion, direct si prin intermediul inculpatului Codrin Constantin Coroama, suma de 75.000 euro, pentru a-si exercita influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra judecatorilor din cadrul Curtii de Apel Bacau, in vederea obtinerii unei hotarâri favorabile, de punere în libertate a inculpatului Craciun Marius, care era cercetat în stare de arest preventiv într-un dosar al DNA Bacau.

PUBLICITATE

Cojocaru a cerut suspendarea din profesie, insa, Consiliul Baroului a considerat ca, in cazul lui, a intervenit “starea de nedemnitate”, in contextul in care infractiunea are legatura cu profesia.

Din acest motiv, s-a decis (cu o abtinere) excluderea din avocatura – masura mai dura care implica, dupa executarea pedepsei si reabilitare, sustinerea unui nou examen de admitere in profesie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. In cazuri din acestea EXCLUDEREA AR TREBUI SA FIE PE VIATA ! Si a lui si a tuturor magistratilor care sunt chemati sa imparta dreptatea ! RUSINE !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ