-Domnule Popovici, cat va ingrijoreaza aceasta ultima infrangere, suferita in fata Vasluiului?

-Ma ingrijoreaza ca orice infrangere intr-un joc de verificare. Adica nici prea mult, dar nici prea putin. E un semnal de alarma de care trebuie sa tinem seama in vederea returului.

-Apropo, sunteti pregatiti pentru retur?

-Eu zic ca da. Chiar daca David, Tanasa si Dobos au avut perioade mari in care nu s-au putut antrena din cauza problemelor medicale, consider ca FCM Bacau e pregatita pentru retur.

-Cat de mult conteaza faptul ca in nici un joc de verificare nu ati putut dispune de intregul lot de jucatori?

-N-as putea spune ca m-a dezavantajat foarte mult acest lucru din perspectiva echipei sau a relatiilor de joc. Cu atat mai mult cu cat de-a lungul turului, noi am jucat in aceeasi formula de echipa. Dezavantajul este ca respectivii jucatori nu s-au putut antrena si nu au putut evolua in toate jocurile. Acesta este cel mai mare regret al meu legat de perioada de pregatire.

-Vor fi recuperati Tanasa, David si Dobos pentru prima etapa a returului?

-Eu sper ca da. Sunt jucatori importanti, care dau greutate echipei.

-Ce v-a multumit cel mai mult in aceasta pauza competitionala?

-Faptul ca i-am simtit pe jucatori motivati si responsabili. Discutiile purtate cu ei mi-au intarit convingerea ca stiu ce ii asteapta in aceasta parte a doua a campionatului. Exista o mobilizare la nivel de vestiar care imi da incredere in ceea ce priveste ramanerea in Divizia A.

-Care ar fi sansele de salvare de la retrogradare?

-Sansele sunt foarte mari. Putem sa ne salvam de la retrogradare. Chiar daca nu va fi deloc usor. Foarte importante in acest sens vor fi primele patru etape. Daca luam sase puncte in aceste patru etape sau hai sa spunem ca daca vom castiga primele doua meciuri pe care le vom disputa acasa, suntem ca si salvati. Insist pe aceste prime patru etape deoarece intervalul cuprins intre runda a cincea si a noua e unul de foc: meciuri acasa cu Dinamo si Steaua si doua deplasari consecutive la Iasi si Constanta.

-Va fi o lupta in cinci, alaturi de FC Vaslui, Otelul, Pandurii si Jiul. Cum ati caracteriza celelalte patru contracandidate?

-Nu stiu exact cum arata acum deoarece si-au adus multi jucatori, iar Otelul si Jiul si-au schimbat antrenorii. Cred ca dupa primele doua-trei vom vedea exact care este fizionomia adversarilor.

-Pentru FCM Bacau, returul incepe cu un joc contra Nationalului.

-E un joc foarte dificil. Dincolo de faptul ca este ocupanta locului trei, Nationalul e o echipa care a avut intotdeauna rezultate bune, desi a mutat masiv in pauzele de iarna si vara. “Bancarii&#8221 au adus mereu jucatorii de valoare care au jucat fara a fi sub presiune. Faptul ca Nationalul nu evolueaza sub presiune ar putea insa constitui un avantaj pentru noi. Personal, imi doresc a treia victorie contra Nationalului.

-Precedentele doua succese au fost obtinute cu scorul de 1-0. V-ar multumi acest rezultat acum?

-Bineinteles. Importante sunt cele trei puncte, nu scorul care ne permite sa luam acest puncte.

Scris de Dan SION