Dureri de cap pentru Florin Grapa. Nu antrenorul, ci presedintele de club. Daca antrenorul Grapa e scutit de probleme, fiind lider autoritar in Divizia A1 cu echipa de volei feminin Stiinta, in schimb presedintele clubului CS Stiinta Bacau are toate motivele sa se planga de migrene. Factura pe luna ianuarie referitoare la inchirierea Salii Sporturilor pentru antrenamente si jocuri

s-a dovedit o adevarata lovitura de maciuca. Daca pana acum, Stiinta platea 34 de milioane de lei vechi pe luna, din 2006 costurile se ridica la peste 80 de milioane. In conditiile in care numarul orelor a ramas acelasi. Pentru echipele de volei (masculin si feminin) si handbal (masculin si feminin), Stiinta are programate 150 de ore la Sala Sporturilor, in timp ce pentru sectia de atletism, sunt inchiriate 19, 5 ore la Sala de Atletism. “Conform legii, de la inceputul acestui an, vom scoate din bunzunar mai mult decat dublu pentru a achita costurile legate de inchirierea salilor. O ora la Sala Sporturilor ne costa acum 500.000 lei vechi, iar la Sala de Atletism, 240.000&#8221, a declarat presedintele Grapa. “Singurul nostru noroc este ca, fiind club studentesc, beneficiem de o reducere de 50 la suta. Altfel, o ora la Sala Sporturilor ne-ar fi costat un milion si nu 500.000. Pe de alta parte, nu pot uita ca noi, clubul Stiinta, am suportat cheltuiala montarii contactorilor de la Sala&#8221, a adaugat oficialul bacauan.

Pentru a iesi din acest impas, presedintele CS Stiinta cauta tot felul de solutii. Ideal ar fi gasirea unor sponsori care sa acopere suma integral sau macar in parte, asa cum se intampla in alte orase. In cel mai rau caz, se va recurge la o varianta de compromis: diminuarea numarului de ore rezervate antrenamentelor. “E neplacut, dar nu avem ce face. Daca nu gasim bani, vom renunta la o parte din antrenamentele din sala. De exemplu, e foarte posibil ca echipa de handbal feminin sa se antreneze doar de doua ori pe saptamana in sala, iar restul sedintelor de pregatire sa le efectueze in aer liber&#8221, a marturisit Florin Grapa. Daca nu s-a reusit inghetarea preturilor, exista in schimb toate sansele sa asistam la congelarea sportivilor!

Definitiveaza proiectele

In baza unei ordonante din luna decembrie, cluburile sportive nu mai pot fi subventionate in mod direct de catre administratiile locale. Pentru a beneficia insa de un ajutor financiar, cluburile trebuie sa inainteze catre Consiliile Locale proiecte in baza carora pot fi atrase fonduri nerambursabile. Data limita pentru depunerea unor astfel de proiecte este 15 februarie, iar una dintre gruparile care se prevaleaza de prevederile acestei ordonante este Clubul Sportiv Stiinta Bacau. &#8222Suntem pe cale de a definitiva aceste proiecte pe care le vom inainte administratiei locale”, a declarat presedintele clubului bacauan, Florin Grapa.

Scris de Dan SION

Alte articole