26 februarie 2024
ActualitateCostul modernizării Creșei 3 aproape s-a dublat

Costul modernizării Creșei 3 aproape s-a dublat

valoarea a crescut de la 2,5 milioane, la 4,4 milioane de lei

În 2020, municipalitatea anunța câștigarea unui proiect cu finanțare europeană pentru modernizarea și reabilitarea Creșei 3 din Bacău. La vremea respectivă, când s-a semnat contractul de finantare, valoarea totală a proiectului era de 2,5 milioane de lei, din care 2,4 milioane fonduri nerambursabile.

Pentru ședinta de consiliu de miercuri,19 aprilie,, municipalitatea propune ajustarea valorii totale contractului de reabilitare la 4,42 milioane de lei deoarece s-ar fi găsit probleme suplimentare: fisuri și degradări/măcinări în zidăria de cărămidă, fisuri în grinzi, zidărie din bolțari în stare degradată (bolțari măcinați), zidărie dublă din bolțari și cărămidă, armătură descoperită a fâșiilor din beton a planșeelor, la o parte din stâlpii și grinzile de la etaj, care nu au putut fi evidențiate la nivelul expertizei tehnice aferente documentației de avizare a lucrărilor de intervenții.S-a calculat o creșterea a valorii lucrărilor de construcții necesare a fi realizate care include și lucrările de remediere/consolidăre a elementelor de rezistență, în valoare totală de 570,032.92 lei, fără TVA. Această creștere de costuri duce, automat,la creșterea altor cheltuieli: asistență tehnică (cu valoarea de 7,559.18 lei, fără TVA) și prestația privind Securitatea și sănătatea în muncă (în valoare de 5.500 lei, fără TVA). În mod similar, trebuie crescută și alocarea financiară pentru Cheltuieli diverse și neprevăzute cu suma de 157.454,18 lei, fără TVA.

Din noua suma de 4,42 milioane de lei, numai 2,4 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, conform contractului semnat în 2020.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri