Fostul primar al municipiului Bacău, Cosmin Necula, a declarat, astăzi, că luna de miere a primarului Lucian – Daniel Stanciu – Viziteu s-a încheiat iar acesta trebuie să se apuce de treabă.

“La cinci luni dupa ce noua administrație a preluat frâiele puterii, nu vedem lucruri spectaculoase, ci numai intrigi și războaie”, a declarat Cosmin Necula. “Vedem că se fac propuneri care nu sunt fundamentate pe nevoile și realitățile Bacăului.

Cosmin Necula a amintit de faimosul referendum care era programat să se desfăsoare în aceeași zi cu alegerile parlamentare, referendum despre care a spus că trebuia să întrebe băcăuanii dacă sunt de acord ca aleșii să-și facă datoria.

Necula mai spune că actuala administrație apelează la cele mai simple metode de a face rost de bani: să se bage mâna în buzunarul cetățeanului. “Administrație pe bani mulți știe oricine să facă”, a mai spus acesta.

Fostul primar spune că atmosfera din Primărie nu este de loc propice, fiind o vânzoleală continuă: “Daca ești prieten cu primarul, ai șanse să parvii, dar daca ești cameraman nu înseamnă că poți face orice”, a mai spus Cosmin Necula. “Sunt suficiente lucruri de făcut în Primărie”, a mai spus el, concluzionând că instituția nu are nevoie să fie întoarsă acum cu fundul în sus.

“În momentul de față se discuta de un nou împrumut de 32 de milioane de euro, care nu e decât o formă mascată de a face rost de bani pentru proiecte populiste. În loc să caute bani pentru cofinanțarea proiectelor europene, se cauta bani pentru proiecte fanteziste”, apreciază Cosmin Necula, care mai spune că în bugetul pe anul acesta trebuie incluse și proiectele europene de peste 60 de milioane de euro atrase sub administrația sa și care au nevoie de cofinanțări în valoare de 4 milioane de euro.

“Dacă se va aproba emisiunea de obligațiuni gradul de îndatorare al municipiului va ajunge de la 20 la suta la 30 la sută, ceea ce va însemna blocarea oricărei activități de creditare pentru oraș. Sunt curios pentru ce se face acest împrumut și care este maturitatea sa”. Cosmin Necula a mai spus ca fiecare împrumut pe care-l face o administrație locală se duce direct în deficitul bugetar și este nevoie de aprobarea Guvernului pentru aceasta.

În ceea ce privește măsurile luate împotriva persoanelor cu venituri mici – scăderea plafonului la abonamentele gratuite pentru pensionari, tentativa de a scădea plafonul pentru tichetele cadou sau nealocarea subvenției pentru încălzire – Cosmin Necula spune că Pro România va încerca să regleze aceste probleme la votarea Bugetului local. “Dacă ai apucat să ajuți niște persoane mi se pare injust să le iei acel beneficiu”, a mai explicat el. “Persoanele cu venituri reduse trebuie protejate. A veni să le iei din aceste ajutoare în timpul unei crize mi se pare groaznic”, a mai spus acesta.PUBLICITATE